detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
28.08.2023 10:41
Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського
Ексгендиректорка Луганської ОДТРК працює в медіапроєкті підозрюваного у держзраді Кирила Вишинського
Ольга Мохова є дружиною підозрюваного у захопленні державної влади експрессекретаря Януковича Родіона Мірошника. Вона долучилась до пропагандистського проєкту «Типичная Новороссия».

Колишня заступниця генерального директора з питань телебачення Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ЛОДТРК) Ольга Мохова долучилася до проєкту підозрюваного у держзраді пропагандиста Кирила Вишинського «Типичная Новороссия». Про це свідчать відповідні відео на сайті smotrim.ru, повідомляє ІМІ.

На Луганську обласну державну телерадіокомпанію Ольга Мохова прийшла працювати у 1996-му році. Була ведучою, редакторкою, старшою редакторкою інформаційної служби ДО ЛОДТРК. У 2010 обійняла посаду заступниці генерального директора з питань телебачення і перебувала на цій посаді принаймні до 2014-го року. 

Мохова була співавторкою низки проєктів телерадіокомпанії, зокрема, «Дива Луганщини», «Лица Луганщины».

За освітою Ольга Мохова філологиня російської та української мов. Також вона вчилася в аспірантурі Луганського національного університету імені Т. Г. Шевченка за спеціальністю соціальна педагогіка.

Мохова є дружиною підозрюваного у захопленні державної влади Родіона Мірошника — експрессекретаря Віктора Януковича, ексдепутата Луганської облради від Партії регіонів, екскерівника Луганської обласної державної телерадіокомпанії.

Деякий час після початку російської агресії на Донбасі у 2014-му Мірошник переховувався в Москві, а потім повернувся в окупований Луганськ. У грудні 2014 року його призначили заступником керівника терористів «ЛНР» Ігоря Плотницького. Проросійські бойовики, які тимчасово окупували Луганськ, призначили ексжурналіста Родіона Мірошника своїм представником у Росії, назвавши його «послом».

У 2017 році Мірошника оголосили в розшук. Його підозрюють за ч. 1 ст. 109 (умисні дії, спрямовані на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захопленню державної влади), ч. 2 ст. 110 (умисні дії, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 (участь в діяльності терористичної організації) КК України.

Нагадаємо, Кирило Вишинський перебував в Україні під слідством за підозрою у державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, спрямованими на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Його затримали 15 травня 2018 року СБУ та прокуратура Криму, й він майже півтора року перебував у СІЗО.

28 серпня 2019 року суд змінив запобіжний захід Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання. А 7 вересня Кирила Вишинського віддали Росії в рамках обміну утримуваними Україною та Росією особами за схемою «35 на 35». До України тоді повернулись 24 військовополонені моряки та політв’язні, зокрема режисер Олег Сенцов і журналіст Роман Сущенко.

У жовтні 2019 Вишинського призначили виконавчим директором міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня». У 2020-му Вишинський запустив на каналі «Россия 24» програму про Україну «Типичная Украина».

Фото: скриншот із сайту smotrim.ru / ІМІ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY