Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії

Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії

13 Серпня 2023
1629
13 Серпня 2023
13:30

Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії

1629
З 30 вересня роман в італійському перекладі можна буде придбати за 19 євро.
Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії
Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії

Роман українського письменника Андрія Куркова «Сірі бджоли» («Api grigie») наприкінці вересня видадуть в італійському видавництві Keller. Про це письменник повідомив на своїй фейсбук-сторінці, передає видання «Читомо».

Презентація роману відбудеться 13 вересня на літературному фестивалі Pordenonelegge 2023, а вихід «Сірих бджіл» запланований на 30 вересня.

«Остання книжка Андрія Куркова — це роман про війну, про яку мало хто знав, доки події лютого 2022 року не повернули її в центр уваги. Але "Сірі бджоли" — це не роман про війну або, якщо це й так, то це як класика, як-от "Бравий солдат Швейк", яка допомагає нам краще зрозуміти світ. Це роман, сповнений атмосфери та мудрості, який змушує читача сповільнитися, нагадуючи про найважливіше», — зазначено в анонсі події.

За сюжетом, двоє пенсіонерів стають останніми мешканцями села в сірій зоні десь на сході України: проукраїнський бджоляр Сергійович та його опонент Пашка. Вирішивши врятувати вулики від війни, Сергійович вирушить у подорож країною, щоб знайти тихе місце, а відтак — і свій власний внутрішній спокій.

Книгу можна буде придбати за 19 євро (771 грн).

Нагадаємо, у травні книга «Сірі бджоли» стала переможцем у номінації «Романи» Квебекської премії книготорговців. Її опублікували французькою мовою у видавництві Liana Levi 2022 року.

Крім того, роман Андрія Куркова увійшов до списку найкращих книг 2022 року The New Yorker. Цей твір у перекладі англійською Бориса Дралюка у березні 2023-го став переможцем американської Національної премії гуртка книжкових критиків (National Book Critics Circle Award).

Восени минулого року Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022 за значний внесок у боротьбу з цензурою, а також отримав міжнародну літературну премію Халдора Лакснеса в Ісландії.

Фото: «Видавництво Старого Лева»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1629
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду