Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022

Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022

2 Листопада 2022
1038
2 Листопада 2022
11:45

Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022

1038
Премією Freedom of Expression Awards відзначають тих, хто зробив значний внесок у боротьбу з цензурою.
Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022
Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022

Український письменник Андрій Курков став переможцем у номінації Trustees Award премії Freedom of Expression Awards 2022. Про це пише «Читомо».

Премією Freedom of Expression Awards відзначають тих, хто зробив значний внесок у боротьбу з цензурою в будь-якій точці світу. У ній є чотири номінації: Arts, Campaigning, Journalism та Trustee award. 

«Я був досить здивований цією нагородою. Але вона мені ще раз довела, що все, що говориться голосно і переконливо – люди чують! І слова на захист прав людини і на захист несправедливо засуджених, таких, як Наріман Джелял або Владислав Єсипенко, не вилітають в порожнечу, вони мають силу і вони спонукають тих, хто їх чує, до дії, до вираження власної позиції, до боротьби», — прокоментував Андрій Курков

«"Index on Censorship" — це і правозахисна міжнародна організація, і журнал, який вона видає. Мені особливо приємно було отримати від них нагороду, тому що цього року виповнилось 30 років з моменту моєї першої публікації в цьому журналі. Ті, хто вручав мені нагороду, про це не знали й були дуже приємно здивовані», — додає письменник. 

Андрій Курков — український письменник, журналіст, кіносценарист, президент Українського ПЕН. Твори Андрія Куркова перекладені понад 40 мовами світу.

Нагадаємо, що раніше Андрій Курков отримав міжнародну літературну премію Халдора Лакснеса у Ісландії.

Як повідомляв «Детектор медіа», український письменник, поет та перекладач Юрій Андрухович став лауреатом Премії імені Генріха Гейне 2022 року від німецького міста Дюссельдорф.

Фото: Тарас Бовт, The Ukrainians

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1038
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду