Роман «Сірі бджоли» Андрія Куркова отримав Квебекську премію книготорговців

Роман «Сірі бджоли» Андрія Куркова отримав Квебекську премію книготорговців

14 Травня 2023
2821
14 Травня 2023
11:21

Роман «Сірі бджоли» Андрія Куркова отримав Квебекську премію книготорговців

2821
Роман опублікували французькою мовою у видавництві Liana Levi 2022 року.
Роман «Сірі бджоли» Андрія Куркова отримав Квебекську премію книготорговців
Роман «Сірі бджоли» Андрія Куркова отримав Квебекську премію книготорговців

Роман українського письменника Андрія Куркова «Сірі бджоли» став переможцем у номінації «Романи» Квебекської премії книготорговців. Про це письменник повідомив на своїй фейсбук-сторінці, передає «Читомо».

«Я дуже зворушений вашою увагою і дуже радий отримати премію. Кілька років тому я вперше в житті відвідав Квебек і виступив на книжковому ярмарку в Монреалі. У мене дуже хороші спогади про цю поїздку та розмови з квебекськими читачами. Я вдячний усім квебекським читачам за цікавість до моїх книжок і загалом за інтерес до України. Я сподіваюся, що ця премія ще більше зміцнить культурні зв’язки між Квебеком та Україною, а також спонукатиме українських читачів більше цікавитися культурою та літературою Квебеку», — цитують Куркова на сайті премії.

Роман «Сірі бджоли» опублікували французькою мовою у видавництві Liana Levi 2022 року.

Квебекська премія книготорговців (Prix ​​des libraires du Québec) заснована в 1994 році Асоціацією бібліотек Квебеку та Міжнародним салоном книг Квебеку. Премія «відзначає авторів, чиї роботи привернули увагу книготорговців своєю оригінальністю та літературною якістю».

Окрім нагороди, переможець отримує грант у розмірі 10 000 доларів від Ради мистецтв і літератури Квебеку (CALQ). Також Міжнародна асоціація досліджень Квебеку (AIÉQ) пропонує  здійснити промотур до однієї з іноземних країн, де є члени асоціації.

Нагадаємо, раніше Курков отримав премію ім.Софі та Ганса Шолль за 2022 рік за книгу «Щоденник вторгнення», яка вийшла в німецькому перекладі.

У листопаді Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022. Нею відзначають тих, хто зробив значний внесок у боротьбу з цензурою.

У вересні 2022-го український письменник отримав міжнародну літературну премію Халдора Лакснеса в Ісландії.

Крім того, роман Андрія Куркова «Сірі бджоли» увійшов до списку найкращих книг 2022 року The New Yorker. Цей твір у перекладі англійською Бориса Дралюка у березні 2023-го став переможцем американської Національної премії гуртка книжкових критиків (National Book Critics Circle Award).

Фото: Андрій Курков / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2821
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду