detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13.08.2023 13:30
Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії
Книгу Андрія Куркова «Сірі бджоли» видадуть в Італії
З 30 вересня роман в італійському перекладі можна буде придбати за 19 євро.

Роман українського письменника Андрія Куркова «Сірі бджоли» («Api grigie») наприкінці вересня видадуть в італійському видавництві Keller. Про це письменник повідомив на своїй фейсбук-сторінці, передає видання «Читомо».

Презентація роману відбудеться 13 вересня на літературному фестивалі Pordenonelegge 2023, а вихід «Сірих бджіл» запланований на 30 вересня.

«Остання книжка Андрія Куркова — це роман про війну, про яку мало хто знав, доки події лютого 2022 року не повернули її в центр уваги. Але "Сірі бджоли" — це не роман про війну або, якщо це й так, то це як класика, як-от "Бравий солдат Швейк", яка допомагає нам краще зрозуміти світ. Це роман, сповнений атмосфери та мудрості, який змушує читача сповільнитися, нагадуючи про найважливіше», — зазначено в анонсі події.

За сюжетом, двоє пенсіонерів стають останніми мешканцями села в сірій зоні десь на сході України: проукраїнський бджоляр Сергійович та його опонент Пашка. Вирішивши врятувати вулики від війни, Сергійович вирушить у подорож країною, щоб знайти тихе місце, а відтак — і свій власний внутрішній спокій.

Книгу можна буде придбати за 19 євро (771 грн).

Нагадаємо, у травні книга «Сірі бджоли» стала переможцем у номінації «Романи» Квебекської премії книготорговців. Її опублікували французькою мовою у видавництві Liana Levi 2022 року.

Крім того, роман Андрія Куркова увійшов до списку найкращих книг 2022 року The New Yorker. Цей твір у перекладі англійською Бориса Дралюка у березні 2023-го став переможцем американської Національної премії гуртка книжкових критиків (National Book Critics Circle Award).

Восени минулого року Андрій Курков став лауреатом премії Freedom of Expression Awards 2022 за значний внесок у боротьбу з цензурою, а також отримав міжнародну літературну премію Халдора Лакснеса в Ісландії.

Фото: «Видавництво Старого Лева»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY