Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів

Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів

7 Серпня 2023
1018
7 Серпня 2023
18:41

Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів

1018
За словами адвоката підозрюваного, участь у збиранні грошей на заставу взяли понад тисячу його прихильників.
Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів
Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів

За колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя), якого звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України, внесли заставу. Завдяки цьому митрополит вийшов із СІЗО.

Адвокат митрополита Микита Чекман розмістив у фейсбуці відео з автомобіля, у якому він їде разом зі своїм підзахисним та розповідає про те, що гроші на заставу дали більше тисячі людей. Разом вони начебто зібрали суму в розмірі 33 мільйони гривень (900 тисяч доларів). 

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври Павлу (Петру Лебедю). За інформацією правоохоронців, він був причетний до розпалювання релігійної ворожнечі, а також виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України.

Слідчі також провели обшуки в місцях проживання та тимчасового перебування фігуранта. СБУ оприлюднила перехоплення розмов митрополита, в яких він виправдовує збройну агресію РФ проти України, а також використовує наративи ворожої пропаганди.

Наступного дня суд призначив митрополиту УПЦ МП Павлу запобіжний захід — домашній арешт на 60 діб з використанням електронного браслета. 

Під час судового засідання прокурори подали клопотання, щоби протягом домашнього арешту він не користувався соціальними мережами та відеохостингами.

Згодом митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили запобіжний захід у виді домашнього арешту із зобов’язанням носити браслет до 1 липня. Під час судового засідання 29 травня підозрюваний заперечив зв’язки з Московським патріархатом та розпалювання релігійної ворожнечі.

14 липня Солом’янський суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю — замість цілодобового домашнього арешту йому призначили тримання під вартою до 14 серпня з правом внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду