Адвокат Микита Чекман: Митрополита УПЦ МП Павла терміново прооперували

Адвокат Микита Чекман: Митрополита УПЦ МП Павла терміново прооперували

14 Серпня 2023
5371
14 Серпня 2023
20:10

Адвокат Микита Чекман: Митрополита УПЦ МП Павла терміново прооперували

5371
За словами його захисту, 14 серпня митрополита госпіталізували до кардіологічного відділення однієї зі столичних лікарень.
Адвокат Микита Чекман: Митрополита УПЦ МП Павла терміново прооперували
Адвокат Микита Чекман: Митрополита УПЦ МП Павла терміново прооперували

Митрополита УПЦ (МП) Павла у понеділок, 14 серпня, прооперували в одній з лікарень Києва. Про це повідомив його адвокат Микита Чекман.

«Митрополита Павла сьогодні було терміново госпіталізовано до кардіологічного відділення однієї із лікарень міста Києва та проведено оперативне втручання», — йдеться в повідомленні. 

7 серпня колишній настоятель Києво-Печерської лаври, якого звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України, вийшов під заставу із СІЗО. За словами його адвоката, гроші на заставу надали більше тисячі людей. Разом вони начебто зібрали суму в розмірі 33 мільйони гривень. 

Служба безпеки України запевнила, що звільнення з-під варти через внесення застави митрополита Павла (Петра Лебедя) не означає його звільнення від кримінальної відповідальності.

Суд наклав на митрополита низку обов’язків: носити електронний браслет та не покидати село Вороньків на Київщині, не повідомивши про це слідчого (за винятком невідкладних випадків, пов’язаних із небезпекою для життя та здоров'я). Крім того, він має на першу ж вимогу прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді в даному кримінальному провадженні, а також утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками.

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу. За інформацією правоохоронців, він був причетний до розпалювання релігійної ворожнечі, а також виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України.

Слідчі також провели обшуки в місцях проживання і тимчасового перебування фігуранта. СБУ оприлюднила перехоплення розмов митрополита, в яких він виправдовує збройну агресію РФ проти України, а також використовує наративи ворожої пропаганди.

Наступного дня суд призначив митрополиту УПЦ МП Павлу запобіжний захід — домашній арешт на 60 діб з використанням електронного браслета. 

Під час судового засідання прокурори подали клопотання, щоби протягом домашнього арешту він не користувався соціальними мережами та відеохостингами.

Згодом митрополиту УПЦ (МП) Павлу продовжили запобіжний захід у виді домашнього арешту із зобов’язанням носити браслет до 1 липня. Під час судового засідання 29 травня підозрюваний заперечив зв’язки з Московським патріархатом та розпалювання релігійної ворожнечі.

14 липня Солом’янський суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту Павлу — замість цілодобового домашнього арешту йому призначили тримання під вартою до 14 серпня з правом внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.

Фото: Суспільне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5371
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
віталій
264 дн. тому
Видалили папілому.
Анатолій
264 дн. тому
Все зрозуміло.Незабаром поїде лікуватися за кордон. А Червінський сидить.Ось так.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду