detector.media
07.08.2023 18:41
Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів
Митрополит УПЦ МП Павло вийшов із СІЗО під заставу в майже мільйон доларів
За словами адвоката підозрюваного, участь у збиранні грошей на заставу взяли понад тисячу його прихильників.

За колишнього настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя), якого звинувачують у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України, внесли заставу. Завдяки цьому митрополит вийшов із СІЗО.

Адвокат митрополита Микита Чекман розмістив у фейсбуці відео з автомобіля, у якому він їде разом зі своїм підзахисним та розповідає про те, що гроші на заставу дали більше тисячі людей. Разом вони начебто зібрали суму в розмірі 33 мільйони гривень (900 тисяч доларів). 

Нагадаємо, 1 квітня СБУ повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври Павлу (Петру Лебедю). За інформацією правоохоронців, він був причетний до розпалювання релігійної ворожнечі, а також виправдовування і заперечення збройної агресії Росії проти України.

Слідчі також провели обшуки в місцях проживання та тимчасового перебування фігуранта. СБУ оприлюднила перехоплення розмов митрополита, в яких він виправдовує збройну агресію РФ проти України, а також використовує наративи ворожої пропаганди.

Наступного дня суд призначив митрополиту УПЦ МП Павлу запобіжний захід — домашній арешт на 60 діб з використанням електронного браслета. 

Під час судового засідання прокурори подали клопотання, щоби протягом домашнього арешту він не користувався соціальними мережами та відеохостингами.

Згодом митрополиту УПЦ МП Павлу продовжили запобіжний захід у виді домашнього арешту із зобов’язанням носити браслет до 1 липня. Під час судового засідання 29 травня підозрюваний заперечив зв’язки з Московським патріархатом та розпалювання релігійної ворожнечі.

14 липня Солом’янський суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю — замість цілодобового домашнього арешту йому призначили тримання під вартою до 14 серпня з правом внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.

Фото: Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY