Юрій Горбунов відмовляється від держфінансування. Але не від серіалу «СМТ Інгулець»

Юрій Горбунов відмовляється від держфінансування. Але не від серіалу «СМТ Інгулець»

Про це продюсер повідомив у відео, яке виклав в інстаграмі.
Юрій Горбунов відмовляється від держфінансування. Але не від серіалу «СМТ Інгулець»
Юрій Горбунов відмовляється від держфінансування. Але не від серіалу «СМТ Інгулець»
25 Лип 2023
1
3619

Юрій Горбунов, за його словами, вирішив внести деяку ясність у ситуацію із серіалом  «СМТ Інгулець», на який він отримав державне фінансування. Який ще не зняли, а вже критикують через головного героя, якого звуть Паровоз, і який підозріло нагадує аграрія та президента ФК «Інгулець» Олександра Поворознюка. Горбунов знову нагадав, що це держава оголосила конкурс для виробників телеконтенту, а він просто на нього подався і виграв. І наголосив, що перемога ця відбулася «на абсолютно прозорих умовах». Хоча, я нагадаю, ми не знаємо, хто саме оцінював конкурсантів і чому хтось пройшов, а хтось ні. 

Та пан Юрій подивився на суспільну реакцію і разом із командою вирішив відмовитися від фінансування. Нагадаю, що він їздив у США днями, аби провести благодійний захід. Тому, напевне, проґавив звернення Володимира Зеленського, зроблене ще в четвер, у якому президент каже: «Знаходьте позабюджетні кошти, не державні». Зокрема він мав на увазі і переможців цього конкурсу. Я нагадаю, що всього конкурс виграли 53 проєкти. Проєкти мали йти на різних українських телеканалах. Загалом на це задоволення у  держбюджет 2023 року заклали більше 400 мільйонів гривень, зокрема на  «СМТ Інгулець» планували витратити 33 мільйони гривень.  Але Зеленський раптово розкритикував цей план. Тому як уже тут не відмовитися — хочеш чи ні. 

Але ті, хто були проти не просто державного фінансування серіалу «СМТ Інгулець», а цього явища культури як такого, — не радійте. Його таки знімуть. Юрій Горбунов обіцяє. Бо він у нього вірить:

«Я точно можу сказати, що сьогодні, в період війни, кіновиробництво має особливе значення. Ми точно розуміємо значення кіно для суспільства, і ми будемо шукати інші шляхи для фінансування і виробництва нашого серіалу. І коли він вийде, ви самі все побачите і оціните. Ви побачите, що в серіалі немає ніякого Поворознюка і бути не могло». 

Ну, після такого шкандалю зрозуміло, що немає і не буде. А будуть молоді люди, «які ніколи не тримали в руках зброї, але під час війни стали справжніми героями». До речі, коли пан Юрій записував попереднє відео, в якому переконував, що такий контент потрібен, то про Поворознюка не згадував узагалі. Напевне, забув. 

Зауважу, що серіал Горбунова тригернув людей ще й через стилістику інших його фільмів, штибу «Скаженого весілля». На адресу такого контенту часто можна почути, що це рафіноване малоросійство, а українці там зображені саме так, як нас звикли зображати росіяни. І до самоіронії це не має жодного стосунку. Разом із тим, Юрія Горбунова сміливо можна називати успішним продюсером, адже його роботи справді популярні. Сам він пояснює це тим, що українці бачать у героях самих себе. 

«Medialife»
Теги
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
всіх рагулів на й@х
276 дн. тому
Внутрішні створювачі ригацько-рагульського контенту гірші за зовнішніх ворогів. Тільки такі антиукраїнські майстри можуть зняти "шедевр", в якому група спитих на золотих гусаках совкових "артістофф" напялює на себе вишиванки з кіптарями, ходять в них постійно, навіть у сортир, при цьому беззупину жують ніби-то сало й регочуть, вони грають розумово відсталих ніби-то селян, до яких навідуються розумово просунуті, сучасні, цивілізовані московитсько-язикіє гаражанє. Скільки можна терпіти це знущання!? Скільки буде тривати це скажене весілля останніх москалів, цей пир під час чуми!? хто такий горбунофф? звідки взялися горбуноффи на Львівщині? Але не в юрку-рагульку тільки справа. Закликаю недопускати до виробництва фільмів жодного дєятєля довоєнного часу, хто мав стосунок до російських антиукраїнських серіалів, російських спонсорів та російський антиукраїнських наративів, які просувалися в фільмах.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
855
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 367
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 107
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 363
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
478
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
737
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду