Де марафони, де серіали. Що українські телеканали показують під час російського вторгнення

Де марафони, де серіали. Що українські телеканали показують під час російського вторгнення

24 Лютого 2022
6393
24 Лютого 2022
15:09

Де марафони, де серіали. Що українські телеканали показують під час російського вторгнення

6393
Частина каналів змінили сітку мовлення і транслюють інформаційні програми. Група «Інтер» вдає, що нічого не відбувається.
Де марафони, де серіали. Що українські телеканали показують під час російського вторгнення
Де марафони, де серіали. Що українські телеканали показують під час російського вторгнення

Зранку 24 лютого після вторгнення російських військ на вільну територію нашої країни українські телеканали оперативно запустили марафони і інформують про перебіг воєнних дій. Також мовники відмовились від реклами у цей день. Канали груп «1+1», StarLightMedia та Суспільного розкодувались і стали доступні на відкритому супутнику. Втім не всі оперативно змінили своє програмне наповнення, і частина мовників продовжила транслювати розважальні проєкти та серіали.

Телеканал «1+1» в режимі нонстоп проводить марафон із новинами, включеннями експертів та журналістів та очевидців подій. Канал розпочав цей проєкт одним із перших  о 6 ранку після початку нападу Росії. Час від часу в ефірі змінюються ведучі. Марафон проходить без перерви на рекламу. Канал також доступний на відкритому супутнику на параметрах 1+1 International. Марафон «1+1» показують і інші канали групи: «2+2» та УНІАН.

«Україна», як і «1+1», розпочала свій марафон одразу після наступу.  Спецефір виходить у форматі новин, студії та включення експертів. Також канал запустив червону плашку з повідомленням актуальних новин. Марафон каналу показують також інші мовники групи — «Україна 24», «Індиго» та «НЛО ТБ». «Україна 24» є на відкритому супутнику, тому сигнал каналу доступний і там.

За схожим сценарієм марафону на основних каналах групи працює і StarLightMedia. СТБ, ICTV, Новий канал розпочали спільний марафон «Ми сильні» у зв’язку з наступом Росії. Марафон розпочався близько 11 ранку. При цьому на ICTV версія марафону відрізняється від тієї, яка йде на СТБ та Новому. Також на останніх двох каналах нема рухомого рядка новин.

Зранку 24 лютого сигнал каналів був недоступний у мережі «Тріолану», замість відео транслювалась заставка, показ відновився близько 13.00. Про причини відсутності сигналу не повідомляли. У решти провайдерів мовлення каналів не припинялось. Марафон показує і канал «Оце», який входить у StarLightMedia.

«UA: Перший», «UA: Культура» і всі регіональні телеканали Суспільного продовжують працювати і показують спільний марафон. У Суспільній студії працюють Олена Ремовська та Ігор Шавро. Ведучі кожні 2—3 години змінюються. Кореспонденти з різних регіонів України включаються у прямий ефір. «Українське радіо», радіо «Промінь» і радіо «Культура» ведуть свій спецефір. Ведучі спілкуються з експертами на повідомляють оперативні новини.

Також оперативний марафон зранку запустив канал «Рада», який показує Прямий канал із червоною плашкою «Путін розпочав війну проти України», яка перекриває плашку парламентського каналу.

На 5 каналі марафон «Вторгнення» з рухомим рядком новин,  марафон «Війна в Україні» на 24 каналі. Також  у правому кутку канал показує український прапор і напис «Ми переможемо».

Спецефіри виходять на «Апострофі», «Еспресо», Live та 4 канал. Марафон каналу «Київ» проходить під слоганом «Тримає УДАР» (УДАР – назва політичної сили мера Віталія Кличка). «Типовий Київ» транслює саміт НАТО.

Телеканал «Інтер» показує серіали та своє звичне програмування з перервами на новини та включення президента. Низка телеканалів також транслює розважальний контент: НТН – американський детектив, «Сонце» — серіал, К1 — «Орел і решка», Enter — радянський фільм російською про війну, Zoom — програму про американських зірок, К2 — кулінарне шоу, М1 — кліпи, «Мега» — фільм про природу. ХSport — програму про роботів, дитячі канали «Піксель» і «ПлюсПлюс» показують мультфільми.

Це ситуація, зафіксована о 14:30 — у подальшому в ефірі цих каналів можуть бути зміни.

Також частина ОТТ-платформ зробила відкритим доступ до українських інформаційних каналів не лише для своїх підписників. Медіасервіс Megogo відкрив вільний доступ до ряду новинно-інформаційних каналів. Серед доступних — «UA:Перший», «1+1», «ICTV», «УНІАН ТБ», «Україна 24», 5 канал, «24»,  «Рада», BBC World News. Медіасервіс Oll.tv дозволяє безкоштовно й без авторизації переглядати два канали — «Україна 24» та «UA:Перший», інші канали можна дивитися у так званому пробному періоді за 1 гривню. На платформах Sweet.tv та «Київстар ТБ» без авторизації й підписки доступ до телеканалів не відкривається. Проте платформи пропонують оформити пробний період не за повну вартість.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6393
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталія
787 дн. тому
Увесь час мова йде (зокрема Кличко) про нормальну роботу аптек. Біля метро "Теремки" з десятка аптек учора працювала одна, Черга була години на дві. Мало хто міг вистояти таку чергу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду