Екснардепу Вадиму Рабіновичу оголосили підозру в держзраді

Екснардепу Вадиму Рабіновичу оголосили підозру в держзраді

26 Липня 2023
3190
26 Липня 2023
12:30

Екснардепу Вадиму Рабіновичу оголосили підозру в держзраді

3190
ДБР: Рабінович у своїх виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання на шкоду суверенітетові, цілісності та безпеці України. Його пропагандистська діяльність забезпечувала Росії ідеологічну допомогу в підривній діяльності проти України.
Екснардепу Вадиму Рабіновичу оголосили підозру в держзраді
Екснардепу Вадиму Рабіновичу оголосили підозру в держзраді

Державне бюро розслідувань оголосило підозру в державній зраді колишньому народному депутату та співлідеру забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Вадиму Рабіновичу. Про це повідомили пресслужба ДБР та пресслужба Офісу генпрокурора.

За інформацією слідства, ексдепутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

«Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву РФ досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України», — пише ДБР.

Рабіновичу оголосили підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією слідства, наразі Рабінович переховується за кордоном. Про підозру йому повідомили, скерувавши відповідний запит про міжнародну правову допомогу до Ізраїлю.

Нагадаємо, 3 листопада 2022 року Верховна Рада позбавила мандата народного депутата Вадима Рабіновича. У березні 2022 року Вадим Рабінович у коментарі «Українській правді» повідомляв, що зараз перебуває за кордоном, але «шукає можливості повернутися в Україну». За даними видання, нардеп тоді міг перебувати в Ізраїлі.

Рабінович був обраний народним депутатом України у 2019 році як співлідер партії «Опозиційна платформа — За життя», нині забороненої, яку очолював разом з Юрієм Бойком та Віктором Медведчуком.

«ОПЗЖ» в Україні заборонили 20 червня 2022 року. При цьому в СБУ повідомили про причетність провідних функціонерів «ОПЗЖ» до дестабілізації суспільно-політичної ситуації в державі, поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, пропаганди війни та насильства.

Вадим Рабінович був також медіавласником. 2000 року створив компанію Media International Group (MIG), до якої входили Видавничий Дім «CN — Столичні новини», газета «МИГновости» в Україні та «MIGnews» в Ізраїлі, тижневик «Діловий тиждень» («DN»), а також певний час газета «Новое русское слово» (США), щоденна газета «Столичка», «Московские новости» та інші.

У 2011–2014 роках був співвласником Першого міжнародного єврейського телеканалу новин Jewish News One (JN1). У січні 2014 року продав телеканал NewsOne та сайт MIGnews.com.ua Євгенію Мураєву. У червні–жовтні 2014 року недовго володів радіостанцією «Рабінович FM». У 2020 році купив музичний канал О-TV.

У 2017–2019 роках був ведучим авторської програми «Хто кому Рабінович» щонеділі на телеканалі «112 Україна».

Фото: Офіс генпрокурора

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3190
Читайте також
05.09.2023 16:21
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду