Нацрада не продовжила цифрову ліцензію каналу «Всі новини», наближеного до Вадима Рабиновича

Нацрада не продовжила цифрову ліцензію каналу «Всі новини», наближеного до Вадима Рабиновича

30 Жовтня 2019
2302
30 Жовтня 2019
14:00

Нацрада не продовжила цифрову ліцензію каналу «Всі новини», наближеного до Вадима Рабиновича

2302
Компанія володіла ліцензією у мультиплексі МХ-5 у Києві.
Нацрада не продовжила цифрову ліцензію каналу «Всі новини», наближеного до Вадима Рабиновича
Нацрада не продовжила цифрову ліцензію каналу «Всі новини», наближеного до Вадима Рабиновича

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення не продовжила ліцензію компанії ТОВ «Медіамережі» (логотип «Всі новини»). Таке рішення регулятор прийняв на своєму засіданні 30 жовтня.

Компанія володіла цифровою ліцензією у мультиплексі МХ-5 у Києві. Дія ліцензії завершилась на початку жовтня 2019 року.

Перший заступник голови Нацради  Ольга Герасим’юк  проінформувала, що компанія  подала заяву на продовження строку дії ліцензії із запізненням на 173 дні. З цим не погодились представники компанії. Зокрема, член редакційної ради Андрій Дегтярьов наполягав на тому, що усі документи були подані вчасно. Однак згодом  ще раз подала заяву, коли дізналась про те, що у регулятора не має першого пакету документів.

Член Нацради  Олександр Ільяшенко пропонував подовжити ліцензію компанії попри порушення строку подання документів: «Вважаю, що це не злісне порушення. Так вже траплялось і ми продовжували ліцензії». Але Ольга Герасим’юк оголосила ще й інший варіант рішення відмовити у продовженні ліцензії: «Бо ми не отримали доказів того, що компанія не порушила терміни подачі документи. Документ, який наданий нам потрібно ще вивчати. Він сумнівний і він не впевнив нас у тому, що не було порушення».

 Регулятор голосував за кожен з двох варіантів рішення. І найбільшу кількість голосів (п’ять) набрав варіант – відмовити у продовженні ліцензії.

«Якщо порушення не було, то компанія зможе це довести у суді», - підсумувала заступник голови Нацради Уляна Фещук.

 Нагадаємо, ТОВ «Медіамережі» –мовник (логотип - «Всі новини»), який виграв місце в мультиплексі МХ-5 у Києві на повторному цифровому конкурсі у вересні 2012 року. Тоді ж місце в МХ-5 у Львові з логотипом «Захід новини» отримало ТОВ «Мультиплексресурс». Через рік, у жовтні 2013 року, власником обох телекомпаній став холдинг «Мультимедіа інвест груп», власником якого себе називав Ігор Гужва. Ігор Гужва пояснив, що придбав компанії для розширення мережі покриття майбутнього телеканалу холдингу «Вести TV» (перед тим він придбав ще й супутниковий телеканал UBR, на базі якого планував створювати «Вести TV»).

Але плани із запуску телеканалу «Вести TV» так і не було реалізовано. На початку лютого 2017 року з єдиного державного реєстру стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій львівський цифровий канал (ТОВ «Мультиплексресурс») львівському ТОВ «Правдатут Львів медіа», кінцевим бенефіціаром якого є власник телеканалу «Правда тут» Іван Гришин.

Наприкінці лютого 2017 року стало відомо, що холдинг «Вести Украина» продав свій київський цифровий телеканал «Всі новини» (ТОВ «Медіамережі») помічникам на громадських засадах позафракційного народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя».

 У серпні 2017 року кінцевим бенефіціаром компанії став Йосип Аксельруд. Він же став директором замість Андрія Канівця. Нові власники каналу Йосип Аксельруд і Андрій Альошин – помічники на громадських засадах народного депутата Вадима Рабиновича, лідера партії «За життя». Член редакційної ради Володимир Кацман – штатний помічник Вадима Рабиновича.

 Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2302
Читайте також
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 385
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду