Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян

Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян

17 Липня 2023
2229
17 Липня 2023
10:50

Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян

2229
Український кінорежисер і військовий отримав поранення.
Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян
Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян

Український режисер і військовий, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що отримав поранення, потрапивши під обстріл росіян.

«Тиждень не задався. На першому ж бойовому виході після повернення, під час десантування, попали під артилерійський обстріл. "Бредлі" знов врятував нам життя. Троє поранених, в основному уламки. З обличчя вже витягнули, дрібні в руці та нозі залишаться зі мною назавжди. У інших хлопців теж все добре — запорізькі лікарі знають свою справу, дякую!» — написав Сенцов.

Нагадаємо, 14 липня Олег Сенцов повідомив, що повертається на фронт після лікування нещодавно отриманої контузії. Про це він сказав на церемонії нагородження його і письменниці Оксани Забужко французьким орденом Почесного легіону біля Софійського собору в Києві.

8 липня Олег Сенцов отримав контузію під час бойових дій на фронті. Одразу після отримання контузії він лежачи записав відео, в якому розповів, що щойно закінчився бій за важливий для контрнаступу рубіж. 

Від початку повномасштабної російської агресії Олег Сенцов пішов захищати Україну. Спочатку вступив до лав київської тероборони, згодом повідомив, що вирушив на південний схід країни у складі загону спецпризначенців.

У червні 2023 року йому дали звання «молодший лейтенант». 

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист і письменник. У 2014–2019 роках був в'язнем російського режиму. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Фото: Олег Сенцов / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2229
Читайте також
10.07.2023 09:33
Роман Мельник
«Детектор медіа»
6 840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду