detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
17.07.2023 10:50
Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян
Олег Сенцов потрапив під артилерійський обстріл росіян
Український кінорежисер і військовий отримав поранення.

Український режисер і військовий, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов повідомив на своїй фейсбук-сторінці, що отримав поранення, потрапивши під обстріл росіян.

«Тиждень не задався. На першому ж бойовому виході після повернення, під час десантування, попали під артилерійський обстріл. "Бредлі" знов врятував нам життя. Троє поранених, в основному уламки. З обличчя вже витягнули, дрібні в руці та нозі залишаться зі мною назавжди. У інших хлопців теж все добре — запорізькі лікарі знають свою справу, дякую!» — написав Сенцов.

Нагадаємо, 14 липня Олег Сенцов повідомив, що повертається на фронт після лікування нещодавно отриманої контузії. Про це він сказав на церемонії нагородження його і письменниці Оксани Забужко французьким орденом Почесного легіону біля Софійського собору в Києві.

8 липня Олег Сенцов отримав контузію під час бойових дій на фронті. Одразу після отримання контузії він лежачи записав відео, в якому розповів, що щойно закінчився бій за важливий для контрнаступу рубіж. 

Від початку повномасштабної російської агресії Олег Сенцов пішов захищати Україну. Спочатку вступив до лав київської тероборони, згодом повідомив, що вирушив на південний схід країни у складі загону спецпризначенців.

У червні 2023 року йому дали звання «молодший лейтенант». 

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист і письменник. У 2014–2019 роках був в'язнем російського режиму. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Фото: Олег Сенцов / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY