НАТО ухвалило пакет рішень щодо України

НАТО ухвалило пакет рішень щодо України

11 Липня 2023
2648
11 Липня 2023
19:50

НАТО ухвалило пакет рішень щодо України

2648
Президент Володимир Зеленський зі свого боку виголосив промову під час концерту на підтримку членства нашої держави в Альянсі, завершивши її словами: «НАТО дасть Україні безпеку. Україна зробить НАТО сильнішим».
НАТО ухвалило пакет рішень щодо України
НАТО ухвалило пакет рішень щодо України

Саміт НАТО у Вільнюсі ухвалив пакет рішень із трьох елементів щодо України. Про це повідомив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумком першого дня саміту, передає кореспондент «Європейської правди».

«Сьогодні союзники погодили пакет із трьох елементів, які наблизять Україну до НАТО. Перше — це нова багаторічна програма підтримки для України, яка уможливить перехід з радянських до натовських стандартів тренування та доктрин», — сказав Столтенберг.

Другим елементом, за словами генсека, є утворення нової Ради УкраїнаНАТО, яка має стати форумом для консультацій та ухвалення рішень, де «ми зустрічатимемось як рівні».

Окрім цього, союзники Альянсу підтвердили, що Україна стане його членом, і погодились вилучити вимогу про План дій щодо членства.

«Це змінить шлях України з двокрокового процесу до однокрокового процесу. Ми також дали зрозуміти, що ми оголосимо про запрошення Україні приєднатися до НАТО, коли союзники погодяться і будуть досягнуті умови», — додав Єнс Столтенберг.

Президент Володимир Зеленський зі свого боку виголосив промову під час концерту на підтримку членства України в НАТО.

«Сьогодні я поїхав в дорогу сюди з вірою у рішення, з вірою у партнерів, з вірою у сильне НАТО. У НАТО, яке не сумнівається, не втрачає час і не озирається на будь-якого агресора… І я хотів би, щоб ця віра стала впевненістю — впевненістю у рішеннях, на які ми заслуговуємо і яких очікує кожен наш воїн, кожен наш громадянин, кожна наша мати і дитина. Хіба це завелике бажання?

НАТО дасть Україні безпеку. Україна зробить НАТО сильнішим», — сказав президент. 

Фото: Галина Петренко / «Детектор медіа»

Зеленський подякував усім громадянам Литви за підтримку України, прихисток для наших людей та позицію щодо запрошення нашої держави в НАТО. 

Після виступу президента в центрі Вільнюса підняли бойовий прапор з Бахмута під український гімн. Його доставили 33 бігуни, які взяли участь в марафоні з Києва до столиці Литви. 

Нагадаємо, у столиці Литви Вільнюсі 11 липня відкрився дводенний саміт НАТО. Головною темою зустрічі стане продовження військової та гуманітарної підтримки України і перспективи її вступу до організації. У середу в рамках саміту пройде перше засідання Ради Україна—НАТО за участю голів держав та урядів.

У середу, 12 липня, о 13:00 на саміті пройде перше засідання Ради Україна—НАТО за участю «голів держав та урядів». Це новий орган взаємодії країни з Альянсом, про створення якого стало відомо у травні. До початку ради Президент України Володимир Зеленський та Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг проведуть пресконференцію. 

Напередодні саміту понад 70 організацій, у тому числі ГО «Детектор медіа», підписали  спільне звернення до держав-членів Альянсу взяти на себе зобов’язання про якнайшвидше запрошення України до членства в НАТО. 

Фото: скриншот трансляції виступу президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2648
Читайте також
14.07.2023 09:00
Олексій Мустафін
для «Детектора медіа»
4 572
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду