detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
06.07.2023 17:20
З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей
З російського полону звільнили 47 українців. Серед них — двоє дітей
До України також повернули захисників, які мали статус зниклих безвісти, а ще двох цивільних — працівника заводу «Азовсталь» та активіста з Херсона.

У четвер, 6 липня, в результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 43 військовослужбовців та двох цивільних. Про це йдеться в повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Зокрема, вдалося звільнити 28 представників ЗСУ, 10 нацгвардійців, чотирьох прикордонників та одного військового моряка. Серед них двоє офіцерів, а решта — рядовий та сержантський склад.

Вони захищали Україну в Маріуполі, на донецькому, запорізькому, харківському та херсонському напрямках. 

Додому також повернулися двоє оборонців, які мали статус зниклих безвісти, а ще працівник заводу «Азовсталь» та активіст із Херсона.

Деякі з українських захисників мають важкі бойові поранення і травми, отримані в полоні. 

Окрім цього, до України повернули двох незаконно вивезених дітей. Їхня мати, бойова медикиня, була звільнена з російського полону у жовтні минулого року.   

У Координаційному штабі додали, що з 11 березня минулого року загалом відбулося 47 обмінів. Наразі з російського полону звільнено 2576 людей. 

Нагадаємо, 11 червня в результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому 95 військових. Серед звільнених є полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острова Зміїний, з-під Бахмута, а також учасники «вертолітної місії» до «Азовсталі».

25 травня Україна повернула з російського полону 106 військовослужбовців із Бахмутського напрямку. 

6 травня з російського полону вдалося звільнити 42 захисників і трьох захисниць «Азовсталі». 

16 квітня, на Великдень, відбувся  великий обмін полоненими. У той день вдалося звільнити з російського полону 130 українських захисників. За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у той день з полону звільнили 92 військовослужбовців Збройних сил України, 20 тероборонців, 11 нацгвардійців, трьох прикордонників, по двоє представників Військово-морських сил та Державної спеціальної служби транспорту. 

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY