Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво

Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво

26 Червня 2023
3091
26 Червня 2023
12:22

Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво

3091
Колишній директор визнав: медіа зазнало репутаційних втрат.
Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво
Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво

Після того, як на ютуб-каналі полтавської телекомпанії PTV UA вийшло відео з ознаками фейку, його керівник Богдан Звягольський добровільно склав свої повноваження. Про це повідомляє Інститут масової інформації. 

Минулого тижня телеканал розмістив на своєму ютуб-каналі відео, на якому ведуча заявила, що ЗСУ прорвалися в Донецьк та зайняли аеропорт. Також ведуча повідомила, коли місто Донецьк буде звільнено: «Ви будете шоковані, але йдеться не про дні, а про години».

На ютуб-каналі PTV UA є й інші відео із заголовками з ознаками фейку: «Росіяни тисячами покинули окопи й розвернули сотні танків на Росію! Путін підняв всю росгвардію: бої», «ЗСУ обстріляли весь Крим: прямо зараз вибухають десятки кораблів Путіна! Горять електростанції», «По всіх телеканалах рашистів раптово заявили про вивід військ з України: кінець війни?! Путін уже все?», «ЗСУ оточили 50 тисяч росіян на Донбасі: шляхи відступу перекриті! Йдуть переговори про здачу». 

Сторінка має 326 тисяч підписників, відео набирають понад 800 тисяч переглядів. 

У коментарі полтавській представниці ІМІ Богдан Звягольський, який очолює ГО «Полтавське телебачення» і є директором телеканалу PTV UA, визнав, що медіа зазнало репутаційних втрат.

«Стосовно відео, яке завірусилося в мережі. За словами редактора, який на свій розсуд створив це відео, воно не мало потрапити до загального доступу. Це був робочий матеріал майбутньої сатиричної передачі. Але я не відкидаю, що зроблено це було заради хайпу. У будь-якому разі підприємство зазнало репутаційних втрат, і це моя провина як керівника. Останнім часом я не досить часу приділяв команді й залишив без відповідного контролю», — пояснив Богдан Звягольський. 

За його словами, відразу після інциденту ГО «Полтавське телебачення» провела збори. «Як керівник, що має відповідати, я склав свої повноваження. Було обрано нового голову ГО та редактора. Новим головою обрали Андрія Орлова. Маю надію, що він збереже колектив і підприємство загалом», — зазначив Звягольський.

Читайте також:

Фото: скрин з відео PTV UA / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3091
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду