CNN звільнила виконавчого директора після трьох місяців на посаді

CNN звільнила виконавчого директора після трьох місяців на посаді

8 Червня 2023
1657

CNN звільнила виконавчого директора після трьох місяців на посаді

1657
Bloomberg: Ліхт прийшов на CNN з метою проводити менш суперечливу та конфліктну редакційну політику, однак втратив довіру співробітників, а рейтинги каналу стрімко впали.
CNN звільнила виконавчого директора після трьох місяців на посаді
CNN звільнила виконавчого директора після трьох місяців на посаді

Головний виконавчий директор телеканалу CNN Кріс Ліхт пішов з посади після трьох місяців на чолі компанії. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Материнська компанія CNN — Warner Bros. Discovery Inc. — повідомила, що Ліхт покине посаду негайно, і компанія шукатиме йому заміну.

«Я дуже поважаю Кріса як особисто, так і професійно. Робота керівника CNN ніколи не була легкою, особливо в час величезних руйнувань і трансформацій, і він вклав у це своє серце і душу», — прокоментував відставку президент і генеральний директор Warner Bros. Discovery Девід Заслав.

У доповідній записці для персоналу Заслав сказав, що компанія буде проводити «широкий пошук нового лідера, як внутрішній, так і зовнішній».

Серед тих, кого він може розглянути, є два колишні президенти ABC News Бен Шервуд і Джеймс Ґолдстон, експрезидент MSNBC Філ Ґріффін та експрезидентка CBS News Сьюзен Зірінскі. 

Заслав також може скористатися внутрішніми кадрами компанії і запросити на посаду когось із виконавчих віцепрезидентів:  Емі Ентеліс, Вірджинію Мозлі, Еріка Шерлінга, — чи головного операційного директора Девіда Ліві.

Крім того, пише Bloomberg, компанія може зіткнутися з тиском, щоб дібрати більш «диверсифікованого» претендента, зокрема чорношкіру жінку.

Як пише Bloomberg, Ліхт прибув на CNN з метою проводити менш суперечливу та конфліктну редакційну політику, на відміну від періоду президентства Дональда Трампа.

Одним із його перших кроків було закриття потокового сервісу CNN+ лише через кілька тижнів після його запуску. Крім того, через істотне зменшення витрат Ліхт провів скорочення сотень співробітників CNN, що деморалізувало персонал.

У травні Ліхт зіткнувся з критикою після того, як провів захід за участю Трампа «у форматі, що дозволив експрезиденту поширювати дезінформацію».

У певний момент Ліхт попросив вибачення у співробітників CNN за те, що вніс збентеження в їхню роботу, і пообіцяв, що «боротиметься як біс», щоб повернути їхню довіру.

Тим часом показники CNN продовжували падати і телеканал опустився на третє місце в рейтингу кабельних новин, поступившись Fox News і MSNBC.

Кріс Ліхт прийшов на зміну попередньому директору CNN Джеффу Цукеру, який покинув компанію на початку лютого через таємні стосунки зі співробітницею, своєю давньою знайомою. 

Cпівробітники CNN почали гучно протестувати проти відставки свого колишнього керівника. Зірки CNN влаштували цілу кампанію на захист Джеффа Цукера і вимагали від керівництва прокоментувати причини його звільнення.

Фото: Getty Images 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1657
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
320 дн. тому
Лише представники Сиону... Інших немає...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду