Директора телеканалу «Рада» Вадима Перенчука звільнили

Директора телеканалу «Рада» Вадима Перенчука звільнили

20 Червня 2023
5684
20 Червня 2023
14:39

Директора телеканалу «Рада» Вадима Перенчука звільнили

5684
Офіційна причина — завершення терміну контракту, але до того контракт із ним неодноразово продовжували.
Директора телеканалу «Рада» Вадима Перенчука звільнили
Директора телеканалу «Рада» Вадима Перенчука звільнили

Директора парламентського телеканалу «Рада» Вадима Перенчука звільнили. Про це «Детектору медіа» повідомили декілька джерел у Верховній Раді України та підтвердив сам Перенчук.

Він відмовився відповідати на запитання щодо обставин та причин звільнення, заявивши «ДМ»: «Поки що я це питання не коментую»

Вадим Перенчук (фото: «Детектор медіа»)

За інформацією «ДМ», у Перенчука 14 червня сплив термін дії контракту. Але це неодноразово траплялося й досі: контракт з директором «Ради» протягом останнього року підписували лише на три місяці і кожні три місяці продовжували. Однак цього разу не стали.   

Виконувати обов’язки директора телеканалу «Рада» до призначення нового керівника буде заступник директора телеканалу з технічних питань В'ячеслав Петренко.

Вадим Перенчук — перший директора телеканалу «Рада», якого обрали на конкурсі, що проходив у два етапи. Це відбулось навесні 2021 року. До конкурсної комісії входили представники засновника: народні депутати й керівництво апарату парламенту. Перевагою Перенчука стало те, що він працював на каналі ще з 2007. У своїй концепції розвитку «Ради» він, зокрема, запропонував активніше залучати донорські кошти для розвитку каналу. Тоді з ним уклали контракт на рік, а потім продовжували його кожні три місяці.

З кінця 2021 року телеканал «Рада» змінив формат мовлення, а 23 лютого 2022 року підписав угоду на виробництво програм з ТОВ «Кінокіт», яке пов’язували з тодішнім заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком.

Від початку російської агресії телеканал «Рада» став учасником національного телемарафону «Єдині новини». З того часу ТОВ «Кінокіт» неодноразово отримувало кошти від держави на виробництво телевізійних програм.

Зокрема, 29 грудня 2022 року парламентський телеканал «Рада» уклав угоду на виробництво програм для телемарафону на 120 млн гривень з компанією «Кінокіт». Документи із сайту Верховної Ради свідчать, що компанія «Кінокіт» виграла мистецькі конкурси щодо виробництва програм, однак у документах не вказано, чи були в неї на конкурсі конкуренти.

У червні 2023 року в ефірі національного телемарафону у слоті державного телеканалу «Рада» з'явилися кадри з, імовірно, евакуації людей, яку проводили працівники МНС Росії на окупованій території Херсонщини. У кількох кадрах було видно човни та форму російських надзвичайників з написом «МЧС России». Максим Онанко, директор компанії  «Кінокіт», назвав це прикрою помилкою і повідомив про звільнення сімох співробітників.

Читайте також:

Ілюстрація на головній: канал «Рада»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5684
Читайте також
29.12.2023 08:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду