detector.media
26.06.2023 12:22
Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво
Через вихід фейкових відео на полтавському телеканалі PTV UA змінили керівництво
Колишній директор визнав: медіа зазнало репутаційних втрат.

Після того, як на ютуб-каналі полтавської телекомпанії PTV UA вийшло відео з ознаками фейку, його керівник Богдан Звягольський добровільно склав свої повноваження. Про це повідомляє Інститут масової інформації. 

Минулого тижня телеканал розмістив на своєму ютуб-каналі відео, на якому ведуча заявила, що ЗСУ прорвалися в Донецьк та зайняли аеропорт. Також ведуча повідомила, коли місто Донецьк буде звільнено: «Ви будете шоковані, але йдеться не про дні, а про години».

На ютуб-каналі PTV UA є й інші відео із заголовками з ознаками фейку: «Росіяни тисячами покинули окопи й розвернули сотні танків на Росію! Путін підняв всю росгвардію: бої», «ЗСУ обстріляли весь Крим: прямо зараз вибухають десятки кораблів Путіна! Горять електростанції», «По всіх телеканалах рашистів раптово заявили про вивід військ з України: кінець війни?! Путін уже все?», «ЗСУ оточили 50 тисяч росіян на Донбасі: шляхи відступу перекриті! Йдуть переговори про здачу». 

Сторінка має 326 тисяч підписників, відео набирають понад 800 тисяч переглядів. 

У коментарі полтавській представниці ІМІ Богдан Звягольський, який очолює ГО «Полтавське телебачення» і є директором телеканалу PTV UA, визнав, що медіа зазнало репутаційних втрат.

«Стосовно відео, яке завірусилося в мережі. За словами редактора, який на свій розсуд створив це відео, воно не мало потрапити до загального доступу. Це був робочий матеріал майбутньої сатиричної передачі. Але я не відкидаю, що зроблено це було заради хайпу. У будь-якому разі підприємство зазнало репутаційних втрат, і це моя провина як керівника. Останнім часом я не досить часу приділяв команді й залишив без відповідного контролю», — пояснив Богдан Звягольський. 

За його словами, відразу після інциденту ГО «Полтавське телебачення» провела збори. «Як керівник, що має відповідати, я склав свої повноваження. Було обрано нового голову ГО та редактора. Новим головою обрали Андрія Орлова. Маю надію, що він збереже колектив і підприємство загалом», — зазначив Звягольський.

Читайте також:

Фото: скрин з відео PTV UA / ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY