У продакшені телеканалу «Рада» звільнили групу співробітників через відео з «МЧС России»  в ефірі телемарафону

У продакшені телеканалу «Рада» звільнили групу співробітників через відео з «МЧС России» в ефірі телемарафону

13 Червня 2023
5015
13 Червня 2023
16:37

У продакшені телеканалу «Рада» звільнили групу співробітників через відео з «МЧС России» в ефірі телемарафону

5015
Відповідальними за «прикру помилку» виявилися співробітники компанії «Кінокіт», які в той день чергували на зміні.
У продакшені телеканалу «Рада» звільнили групу співробітників через відео з «МЧС России»  в ефірі телемарафону
У продакшені телеканалу «Рада» звільнили групу співробітників через відео з «МЧС России»  в ефірі телемарафону

Компанія «Кінокіт» визнає свою відповідальність за те, що в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» були показані кадри евакуації людей, яку проводили працівники МНС Росії на окупованій території Херсонщини. Про це в ексклюзивному коментарі «Детектору медіа» повідомив директор компанії Максим Онанко.

«ТОВ "Кінокіт", що виготовляє контент для телеканалу "Рада" для забезпечення цілодобового інформаційного марафону "Єдині новини#UA разом", повністю усвідомлює свою відповідальність за цю прикру помилку», — сказав Онанко.  

За його словами, керівництво компанії провело екстрену нараду «через цю надзвичайну ситуацію», на якій були з’ясовані причини її виникнення. 

«Семеро співробітників, які допустили грубе порушення трудових обов’язків, будуть звільнені. А саме: шеф-редактор випуску, редактор, випусковий редактор, режисер монтажу, режисер АСБ, режисер підготовки випуску та асистент режисера на плейауті», — розповів директор «Кінокіта». Крім того, за його словами, накладені штрафи на керівників відділів, що відповідають за певні напрямки роботи.

«В компанії "Кінокіт" були зроблені відповідні висновки з даної помилки, посилено контроль за підготовкою і видачею випуску в ефір, здійснені всі необхідні заходи з метою недопущення такої ситуації у майбутньому», — заявив Максим Онанко в розмові з «Детектором медіа».

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 9 червня в ефірі національного телемарафону у слоті державного телеканалу «Рада» з'явилися кадри з, імовірно, евакуації людей, яку проводили працівники МНС Росії на окупованій території Херсонщини. Показ відео тривав близько 10 хвилин.

На тлі цього відео журналістка телеканалу «Рада» наживо розпитувала голову Херсонської облради Олександра Самойленка про ситуацію в регіоні. Розмова про те, як рятувальні служби України та місцева влада Херсонщини долають наслідки катастрофи, відбувалась одночасно з демонстрацією того, як представники країни-агресора евакуюють мешканців із населених пунктів, затоплених через дії російських окупантів. У кількох кадрах чітко видно човни та форму російських надзвичайників з написом «МЧС России».

Наступного дня медіаексперт телеканалу «Рада» Владислав Матяш у коментарі «Детектору медіа» назвав це прикрою помилкою через людський фактор і пообіцяв, що наслідком буде «звільнення великої кількості людей».

Читайте також:

Нагадаємо, за даними Dozorro Transparency International, на виробництво телепродукту за 2022 рік держава витратила майже 400 мільйонів гривень. Найбільше держкоштів торік виділили компанії «Кінокіт», яка виробляє телепродукт для державного телеканалу «Рада» — 292 мільйони гривень. 

Уже на початку 2023 року канал «Рада» уклав з «Кінокітом» договір на виробництво програм для телемарафону вартістю 120 млн грн. Як з’ясував «ДМ», компанія перемогла на мистецькому конкурсі з-поміж трьох претендентів.  

За даними журналістів Bihus.info, компанія «Кінокіт» пов’язана з колишнім заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. 

Скриншот, відео: національний телемарафон «Єдині новини»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5015
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду