ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8

ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8

24 Серпня 2023
2377
24 Серпня 2023
15:24

ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8

2377
У стрічці йтиметься про деталі однієї з найкращих операцій, проведених українською розвідкою за всю історію України.
ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8
ГУР покаже фільм про російського пілота, який перегнав до України вертоліт МІ-8

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов анонсував показ фільму про пілота, який перегнав вертоліт МІ-8 Збройних сил Росії із запчастинами для ворожих винищувачів до України. За словами Буданова, він відбудеться 7 вересня — на річницю ГУР.

Крім того, в інтерв’ю «Радіо Свобода» керівник ГУР повідомив, що російський пілот, який пішов на співпрацю з українською розвідкою, почувається «чудово» і роздумує над тим, щоб залишитись в Україні. 

На запитання про те, як ГУР вдалося схилити російського пілота до співпраці, Буданов відповів: «Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб вивезти непомітно всю сім'ю, і врешті створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б (взяти) живими, але маємо, що маємо... А пілот наш чудово почувається, все в нього добре. У фільмі, я думаю, що ви його побачите...У нього є два варіанти, але він схиляється до того, щоб бути тут (в Україні — “ДМ”)».

Глава ГУР наголосив, що з пілотом усе гаразд і його ніхто не тримає за ґратами. Однак він відмовився говорити про мотиви, якими керувався російський пілот, коли пішов на співпрацю з українською розвідкою.

«Це все зайве. Є факт. Он вертоліт. Його покажуть. Він існує, його можна помацати. Він справжній. Он пілот, його теж можна помацати, він теж справжній», — зауважив Буданов, додавши, що побачити вертоліт і поспілкуватися з його пілотом можна буде після оприлюднення «офіційного кіно».

Зокрема, в документальній стрічці йтиметься про деталі цієї операції, яка, за словами головного розвідника, є однією з найкращих серед проведених його відомством за всю історію України. Буданов наголосив, що це перша подібна успішна операція в Україні, та підтвердив, що вертоліт Мі-8 нині в Києві. 

Раніше повідомлялося, що 23 серпня гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Українська розвідка виманила пілота Мі-8АМТШ в Україну. Борт здійснював рейс між двома авіабазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30СМ. Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам. 

Фото: УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2377
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду