До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги

До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги

3 Червня 2023
2369
3 Червня 2023
16:39

До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги

2369
Про це йдеться у звіті агентства за 1 квартал 2023 року.
До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги
До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги

Державне агентство України з питань кіно опублікувало звіт за результатами своєї діяльності за перший квартал 2023 року. Дані звіту охоплюють різні аспекти роботи відомства.

Звітуючи про особливості роботи у період повномасштабної війни, Держкіно зазначає, що «активно діє на міжнародній культурно-інформаційні арені та, попри відсутність фінансування, намагається утримати на плаву найважливіші виробничі процеси, щоб забезпечити безперервність циклу розвитку українського кіно».

Згідно зі звітом, з 1 січня 2023-го до 25 квітня за підтримки Держкіно було створено 7 фільмів. За цей же період експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно переглянула та надала висновки на 21 назву фільмів і телесеріалів.

Також Держкіно у своєму звіті інформує, що наразі на стадії виробництва перебувають 119 стрічок.

Що ж до можливості організації та проведення подальших етапів Вісімнадцятого конкурсного відбору кінопроєктів, Держкіно зазначає, що «його завершення відбудеться після закінчення воєнного стану».

Скриншот зі звіту Держкіно

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Держкіно відповіло на матеріал «Детектора медіа» про фешн-фестиваль у Каннах.

Також наша редакція уважно стежить за перебігом судових засідань у справі щодо скасування наказу про реорганізацію «Довженко-Центру», який підпорядковується Державному агентству України з питань кіно. Як відбувалось останнє на цей момент судове засідання, читайте в нашій публікації.

Крім цього, раніше Держкіно відмовилось надати «Детектору медіа» проєкт «Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року».

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2369
Читайте також
04.10.2023 13:37
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду