Держкіно відповіло на матеріал «Детектора Медіа» про фешн-фестиваль у Каннах

Держкіно відповіло на матеріал «Детектора Медіа» про фешн-фестиваль у Каннах

Державне агентство України з питань кіно спростувало інформацію про те, що організовує у Каннах під час кінофестивалю інший фестиваль, тільки модний.
Держкіно відповіло на матеріал «Детектора Медіа» про фешн-фестиваль у Каннах
Держкіно відповіло на матеріал «Детектора Медіа» про фешн-фестиваль у Каннах
13 Трав 2023
0
2330

«Детектор медіа» про це писав напередодні, матеріал можна прочитати ось тут. 

Держкіно прокоментувало це на своїй сторінці у Фейсбуку. Подаємо текст повністю.

Щодо ситуації з проєктом Ukrainian Fashion Film Festival.

Листом від 01 травня 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Юкрейніан Фешн Груп» звернулось до Державного агентства України з питань кіно з проханням інформаційної підтримки Ukrainian Fashion Film Festival (а саме висвітлити подію на офіційних каналах Держкіно), оскільки проєктом була запланована презентація сучасної української кіноіндустрії та українських стрічок.

Станом на сьогодні Держкіно не узгоджено надання інформаційної підтримки вищезгаданого проєкту та не надано дозволу на використання власного логотипу на інформаційних матеріалах Ukrainian Fashion Film Festival.

Водночас зазначаємо, що Держкіно не має жодного відношення ні до фінансування проєкту, ні до продажу квитків, ні до демонстрації фільму «Під час бойових дій».

Держкіно інформує, що підтримані проєкти агентство розміщує на власних каналах комунікації (офіційному сайті та соціальних мережах), що є виключним підтвердженням участі Держкіно у будь-яких проєктах.

Також звертаємо увагу представників ЗМІ та громадськості, що для поширення інформації необхідно перевіряти твердження на повноту, достовірність та наявність маніпуляцій, орієнтуючись на інформацію, розміщену на офіційних сторінках Держкіно.

Інформацію про цей захід ми взяли на американському сайті eventbrite, який дозволяє створювати події та продавати квитки. Серед організаторів на фото вказане Державне агентство з питань кіно. Також доволі дивна назва була вказана у самому тілі анонсу у рядку «організатори» - National Ukrainian Movie Agency. Коректно англійською Держкіно належить перекладати як Ukrainian State Film Agency. Нині серед організаторів можна знайти лише Fashion Tv Ua. 

А тепер дозволимо собі прокоментувати коментар. Держкіно радить перевіряти твердження, орієнтуючись «на інформацію, розміщену на офіційних сторінках Держкіно». Журналістська ж біда у тім, що зробити це буває важко, а часом і взагалі неможливо. Один із найбільших закидів до нинішнього керівництва Держкіно — закритість. Сторінка у Фейсбуку голови Марини Кудерчук – вже давно «під замком». На щастя, часи, коли представники інституції закривали коментарі на офіційній сторінці, – у минулому. Хоча і недалекому. Тому кінематографісти і поціновувачі можуть, нарешті, висловлюватися.

Наведемо усього кілька прикладів. Місяць тому журналісти «Детектора медіа» із власних джерел дізналися, що Держкіно розробило «Стратегію розвитку кіно в Україні до 2027 року». Це не просто невеличкий захід, а дуже важливий документ, про існування якого інституція не повідомляла ані на сайті, ані у соцмережах. Хоча мала б не лише повідомити, а і відкрито обговорити його із представниками кіноіндустрії. Понад те, на прохання «Детектора медіа» надати текст Стратегії Держкіно відмовилося це робити, посилаючись на, зокрема, «інформацію з обмеженим доступом». 

А днями з колегами з «УП Життя» відбулася взагалі карколомна історія. Журналістка Ганна Щокань майже домовилася про інтерв’ю з Головою агентства Мариною Кудерчук. Але після того, як їй надіслали перелік тем, Держкіно «зі зв’язку пропада». Ось так це описала редакторка «УП Життя» Тетяна Пушнова.

І це ми ще не згадуємо трагікомічний трилер із елементами детективу та абсурду із назвою «Довженко-центр проти Держкіно». Із призначеннями на керівну посаду кінологинь та замінуваннями. Нагадаємо, що Олена Гончарук вдруге виграла конкурс на посаду гендиректорки, хоча і не одразу, бо перший раз конкурс зірвало  ЛІНК загадкове повідомлення про замінування приміщення. Контракт з Оленою мали підписати ще 21 лютого. Але він досі не підписаний. 

Фото: facebook-сторінки ДержКіно України, Tanya Pushnova

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Марина Крижня
«Антоніна»
У квітні письменниця приїхала в Сараєво на резиденцію не тільки ходити по барах (вона сама писала в сториз, що «може скластися враження, що я лише по барах ходжу»), а досліджувати спільне й відмінне у війні в Україні та Боснії. І зараз вона наривається на черговий скандал — побила горщики з користувачкою соцмережі.
20 Квіт 2024 09:00
793
Марина Крижня
«Антоніна»
Дехто вже навіть пише, шо ніколи не даватиме коментарів цьому виданню.
16 Квіт 2024 23:15
1 329
Катерина Городнича
«Антоніна»
Свіжу дискусію підвезли. Леся Ганжа, колишня журналістка, комунікаційниця, громадська діячка, а нині військовослужбовиця, змусила частину фейсбучної публіки обговорювати доречність фешенебельних івентів.
15 Квіт 2024 13:30
1 087
Лєна Чиченіна
Ім'я юристки та колишньої заступниці міністра оборони відучора полощуть по всіх соцмережах.
13 Квіт 2024 15:35
3 342
Катерина Городнича
«Антоніна»
А от і не припиняємо обговорювати Линів, як ми сподівалися ще напередодні через новий срач навколо Сергія Лозниці.
12 Квіт 2024 10:00
469
Катерина Городнича
«Антоніна»
Хореограф дав інтерв’ю проєкту «Плюсів» «Наодинці», де пояснив, чому, живучи в Україні 18 років, досі не говорить українською.
11 Квіт 2024 22:20
727
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду