detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
03.06.2023 16:39
До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги
До завершення воєнного стану Держкіно не проводитиме пітчинги
Про це йдеться у звіті агентства за 1 квартал 2023 року.

Державне агентство України з питань кіно опублікувало звіт за результатами своєї діяльності за перший квартал 2023 року. Дані звіту охоплюють різні аспекти роботи відомства.

Звітуючи про особливості роботи у період повномасштабної війни, Держкіно зазначає, що «активно діє на міжнародній культурно-інформаційні арені та, попри відсутність фінансування, намагається утримати на плаву найважливіші виробничі процеси, щоб забезпечити безперервність циклу розвитку українського кіно».

Згідно зі звітом, з 1 січня 2023-го до 25 квітня за підтримки Держкіно було створено 7 фільмів. За цей же період експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно переглянула та надала висновки на 21 назву фільмів і телесеріалів.

Також Держкіно у своєму звіті інформує, що наразі на стадії виробництва перебувають 119 стрічок.

Що ж до можливості організації та проведення подальших етапів Вісімнадцятого конкурсного відбору кінопроєктів, Держкіно зазначає, що «його завершення відбудеться після закінчення воєнного стану».

Скриншот зі звіту Держкіно

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Держкіно відповіло на матеріал «Детектора медіа» про фешн-фестиваль у Каннах.

Також наша редакція уважно стежить за перебігом судових засідань у справі щодо скасування наказу про реорганізацію «Довженко-Центру», який підпорядковується Державному агентству України з питань кіно. Як відбувалось останнє на цей момент судове засідання, читайте в нашій публікації.

Крім цього, раніше Держкіно відмовилось надати «Детектору медіа» проєкт «Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року».

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY