detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.05.2023 14:15
Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років
Зеленський запропонував запровадити санкції проти Ірану на 50 років
Санкції проти Ісламської Республіки Іран передбачають, зокрема, повну заборону торговельних операцій, зупинку транзиту ресурсів, польотів та перевезень на території України, а також заборону передачі резидентами технологій та прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови щодо введення на 50 років санкційних обмежень проти Ірану.

Інформація про проєкт постанови про затвердження рішення РНБО від 27 травня 2023 року «Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Ісламської Республіки Іран» з'явилася на сайті парламенту.

Згідно з документом, санкції проти Ісламської Республіки Іран передбачають повну заборону торговельних операцій, зупинку транзиту ресурсів, польотів та перевезень на території України, а також запобігання виведенню капіталів резидентами цієї держави.

Окрім цього, обмеження стосуються здійснення будь-яких інвестицій в Іран, передачі резидентами технологій та прав на об'єкти інтелектуальної власності, а також електронних платіжних засобів, емітованих резидентами Ірану. 

Зокрема, Нацбанку забороняється реєструвати міжнародну платіжну систему, оператором якої є ця країна.

Нагадаємо, 18 березня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти юридичних та фізичних осіб, більшість із яких — росіяни. Обмеження застосували також до громадян Ірану та Сирії, зокрема президента Сирії Башара Хафез аль-Асада та прем’єр-міністра країни Хусейна Арнуса.

У МЗС України Іран вважають співучасником російської агресії. Ця заява прозвучала після того, як Україна отримала докази, що офіційний Тегеран надає зброю для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY