ЗМІ: Одним з ініціаторів купівлі медіахолдингу Forbes став російський підприємець Магомед Мусаєв

ЗМІ: Одним з ініціаторів купівлі медіахолдингу Forbes став російський підприємець Магомед Мусаєв

23 Травня 2023
1321
23 Травня 2023
17:30

ЗМІ: Одним з ініціаторів купівлі медіахолдингу Forbes став російський підприємець Магомед Мусаєв

1321
За даними джерел видання AIN.UA, Мусаєв говорив про плани придбати глобальний Forbes ще у 2021 році.
ЗМІ: Одним з ініціаторів купівлі медіахолдингу Forbes став російський підприємець Магомед Мусаєв
ЗМІ: Одним з ініціаторів купівлі медіахолдингу Forbes став російський підприємець Магомед Мусаєв

Одним з ініціаторів купівлі американського медіахолдингу Forbes став російський підприємець, власник цього ж бренду в РФ Магомед Мусаєв. Наразі він позиціонує себе як венчурного інвестора, технологічного підприємця та людину, яка хоче займатись імпакт-інвестиціями. Про це повідомило видання AIN.UA з посиланням на власні джерела.

За даними видання, у 2017 році Мусаєв інвестував у компанію Luminar 20 млн доларів. Тоді ж він і познайомився з Остіном Расселом, який нещодавно придбав 82% акцій Forbes. 

«Придбати глобальний Forbes — давній план Мусаєва. Він говорив про нього ще у 2021 році, основна ціль — володіння популярним та відомим на весь світ ЗМІ — дозволила б виправити репутацію і перейти від статусу російського підприємця із сумнівною репутацією до когорти людей, на кшталт Юрія Мільнера з DST: росіянин, який уже наче й не зовсім росіянин. Для цього ж Мусаєв запускав і інші проєкти, які націлені на імпакт-інвестиції та ESG», — йдеться в матеріалі AIN.UA.

Те, що Мусаєв є ініціатором угоди з Forbes від імені Остіна Рассела, підтвердили також джерела видання Axios. 

Окрім Магомеда Мусаєва, інвесторами угоди також стануть: 

  • кенійський бізнесмен Джуліус Мвале, який вкладе «десятки мільйонів доларів»;
  • бізнесмен із Казахстану Балат Утемуратов 50 млн доларів;
  • індійська Sun Group, віцеголова якої Шив Кхемка очолював попередню заявку на Forbes із деякими з тих самих інвесторів, планує вкласти приблизно 200−300 млн доларів.

Як нагадують в AIN.UA, компанія Sun Group також має тісний звʼязок із Росією. Зокрема, її керівник, наголошують у Semafor, заробив статок в РФ.

Фонд GSV не інвестуватиме, але допоможе залучити кошти від потенційних інвесторів. Ще 8% залишається в нинішнього власника. 

Угоду наразі не підписали, хоча й оголосили про неї. Якщо Рассел не закриє її протягом наступних кількох місяців, він буде змушений заплатити 35 млн доларів відступних.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що 28-річний автомобільний магнат Остін Рассел придбав 82% акцій материнської компанії ділового журналу Forbes.

Остін Рассел є головним виконавчим директором компанії Luminar Technologies Inc. Вона розробляє технологію автономного водіння для автомобільної промисловості. Компанія має ринкову капіталізацію в 2,1 мільярда доларів. Минулого року Luminar Technologies Inc. отримала 40,7 мільйона доларів продажів і зараз не є прибутковою.

Інформація про те, що журнал Forbes веде переговори з інвесторами про продаж компанії за 800 млн доларів, з'явилася ще в листопаді минулого року. До групи учасників торгів входили інвестори зі США та інших країн.

Forbes восени 2021 року оголосив про плани виходу на біржу. У серпні компанія мала стати публічною. Але згодом відмовилася від своїх планів через брак зацікавлення з боку потенційних інвесторів. У серпні журнал Forbes планували продати новому власнику за 630 млн доларів.

Фото: Магомед Мусаєв / LinkedIn

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1321
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду