Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes

Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes

14 Травня 2023
1036
14 Травня 2023
15:43

Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes

1036
Материнську компанію ділового журналу Forbes оцінили майже у 800 мільйонів доларів.
Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes
Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes

Остін Рассел, 28-річний автомобільний магнат, придбав 82% акцій материнської компанії ділового журналу Forbes. Про це повідомило видання Bloomberg.

Як ідеться в заяві сторін, компанію оцінили майже у 800 мільйонів доларів. Продавець, гонконгська компанія Integrated Whale Media Investments, збереже міноритарну частку. 

Остін Рассел є головним виконавчим директором компанії Luminar Technologies Inc. Вона розробляє технологію автономного водіння для автомобільної промисловості. Компанія має ринкову капіталізацію в 2,1 мільярда доларів. Минулого року Luminar Technologies Inc. отримала 40,7 мільйона доларів продажів і зараз не є прибутковою.

Рассел стане візіонером для бренду Forbes і не братиме участі у повсякденних операціях.

Окрім цього, відомо, що Forbes планує призначити нову раду з американських експертів з медіа, технологій і штучного інтелекту.

Журнал був заснований у 1917 році шотландським іммігрантом і бізнес-колумністом мережі газет Hearst Б. К. Форбсом. 

Нагадаємо, інформація про те, що журнал Forbes веде переговори з інвесторами про продаж компанії за 800 млн доларів, з'явилася ще в листопаді минулого року. До групи учасників торгів входили інвестори зі США та інших країн.

Forbes восени 2021 року оголосив про плани виходу на біржу. У серпні компанія мала стати публічною. Але згодом відмовилася від своїх планів через брак зацікавлення з боку потенційних інвесторів. У серпні журнал Forbes планували продати новому власнику за 630 млн доларів.

Ілюстрація: Forbes

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1036
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду