detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
14.05.2023 15:43
Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes
Засновник технологічної компанії Luminar придбав 82% акцій Forbes
Материнську компанію ділового журналу Forbes оцінили майже у 800 мільйонів доларів.

Остін Рассел, 28-річний автомобільний магнат, придбав 82% акцій материнської компанії ділового журналу Forbes. Про це повідомило видання Bloomberg.

Як ідеться в заяві сторін, компанію оцінили майже у 800 мільйонів доларів. Продавець, гонконгська компанія Integrated Whale Media Investments, збереже міноритарну частку. 

Остін Рассел є головним виконавчим директором компанії Luminar Technologies Inc. Вона розробляє технологію автономного водіння для автомобільної промисловості. Компанія має ринкову капіталізацію в 2,1 мільярда доларів. Минулого року Luminar Technologies Inc. отримала 40,7 мільйона доларів продажів і зараз не є прибутковою.

Рассел стане візіонером для бренду Forbes і не братиме участі у повсякденних операціях.

Окрім цього, відомо, що Forbes планує призначити нову раду з американських експертів з медіа, технологій і штучного інтелекту.

Журнал був заснований у 1917 році шотландським іммігрантом і бізнес-колумністом мережі газет Hearst Б. К. Форбсом. 

Нагадаємо, інформація про те, що журнал Forbes веде переговори з інвесторами про продаж компанії за 800 млн доларів, з'явилася ще в листопаді минулого року. До групи учасників торгів входили інвестори зі США та інших країн.

Forbes восени 2021 року оголосив про плани виходу на біржу. У серпні компанія мала стати публічною. Але згодом відмовилася від своїх планів через брак зацікавлення з боку потенційних інвесторів. У серпні журнал Forbes планували продати новому власнику за 630 млн доларів.

Ілюстрація: Forbes

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY