Суд зобов'язав Дональда Трампа виплатити журналістці Джин Керролл понад $83 мільйони за наклеп

Суд зобов'язав Дональда Трампа виплатити журналістці Джин Керролл понад $83 мільйони за наклеп

27 Січня 2024
813
27 Січня 2024
12:20

Суд зобов'язав Дональда Трампа виплатити журналістці Джин Керролл понад $83 мільйони за наклеп

813
У 2019 році експрезидент США публічно принижував журналістку та заперечував факт сексуального домагання щодо неї.
Суд зобов'язав Дональда Трампа виплатити журналістці Джин Керролл понад $83 мільйони за наклеп
Суд зобов'язав Дональда Трампа виплатити журналістці Джин Керролл понад $83 мільйони за наклеп

Експрезидента США Дональда Трампа зобов'язали виплатити 83,3 млн доларів журналістці Джин Керролл за наклеп. Про відповідне рішення федерального суду присяжних Мангеттена повідомило CNN.

У 2019 році Трамп публічно принижував Керролл та заперечував факт сексуального домагання щодо неї. 

Тепер він має виплатити журналістці компенсацію в розмірі 11 млн на фінансування кампанії з відновлення репутації та ще 7,3 млн — за емоційну шкоду, заподіяну його публічними заявами. Він також повинен сплатити 65 млн доларів штрафу за свої зловмисні дії щодо Керролл.

Журналістка відреагувала на рішення суду, зазначивши, що це «величезна поразка для кожного хулігана, який намагається принизити жінку».

«Вона відчуває, що сьогодні отримала справедливість від присяжних і від суду. І вона відчуває, що справді заступилася, і вона заступилася майже за кожну жінку, яку зганьбили, яку збили, яку змусили мовчати», — додала її адвокатка Роберта Каплан.

Трамп покинув будівлю суду на Мангеттені за кілька годин до оголошення вироку. У своїх соціальних мережах він назвав рішення суду «абсолютно безглуздим».

У травні минулого року окреме федеральне журі Мангеттена визнало, що колишній президент справді сексуально домагався Джин Керролл у 1996 році, та присудило виплатити їй 5 млн доларів як відшкодування за наклепницькі публічні заяви.

Нагадаємо, нещодавно суддя Верховного суду Нью-Йорка Роберт Рід також зобов’язав експрезидента США Дональда Трампа виплатити The New York Times майже 400 тисяч доларів витрат після програного позову проти видання. Ще у 2018 році газета оприлюднила розслідування про те, що колишній президент США брав участь у «сумнівних податкових схемах». Згодом Трамп подав проти NYT та своєї племінниці Мері Трамп позов на 100 млн доларів, звинувативши їх у «підступній змові» з метою нібито отримати його податкові дані.

У березні минулого року ми писали про те, що Дональду Трампу висунули звинувачення в тому, що він приховав фінансові платежі, здійснені під час президентської кампанії 2016 року. Ці кошти Трамп виплатив порноакторці Стормі Денієлс і колишній моделі Playboy Карен Мак-Дуґал, щоб ті, як припускається, не виступали публічно із заявами, що вони мали з Трампом позашлюбні сексуальні стосунки.

4 квітня Трампа заарештували в офісі окружного прокурора Мангеттена в Нью-Йорку, зачитали обвинувачення, після чого офіційно звільнили з-під формального арешту. Обвинувальний акт містить 34 пункти і передбачає до чотирьох років ув’язнення. Трамп відкинув усі звинувачення.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
813
Читайте також
19.01.2024 16:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду