У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник

У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник

9 Травня 2023
8171
9 Травня 2023
17:17

У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник

8171
Інцидент трапився сьогодні, 9 травня, під час покладання квітів до радянського меморіалу, коли журналістка пробувала зробити фото.
У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник
У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник

Невідомий чоловік у Полтаві штовхав і вдарив в обличчя журналістку, головну редакторку видання «Коло» Тетяну Цирульник. Це трапилося сьогодні, 9 травня, біля Меморіалу солдатської слави під час покладання квітів. Про інцидент повідомило видання «Полтавщина».

Як зазначає видання, один з учасників акції покладання квітів прийшов із портретом свого батька. Присутня там журналістка Тетяна Цирульник назвала це російськими наративами, порівнявши з проросійською акцією «Безсмертний полк».

«Я абсолютно не підтримую ідею, що моя особиста акція пов’язана із якимись кремлівськими акціями», — сказав чоловік.

На суперечку агресивно відреагував інший чоловік, який спершу з нецензурною лайкою запропонував Цирульник «іти звідси». Після того як журналістка заперечила, що це публічне місце, вільне для всіх, чоловік спершу силою виштовхав її з простору перед меморіалом, а потім ще й ударив її по обличчю.

Цей епізод потрапив на відео, яке опублікував автор проєкту «Свобода Слова» Віталій Скобельський. На відео видно, що Тетяна Цирульник робила фото, в цей час на неї накинувся чоловік зі словами: «Чуєш, курво, йди на*** звідси!» — і виштовхав її подалі від монументу, а потім ударив по обличчю. 

Видання повідомляє, що згодом на місце прибув наряд патрульної поліції, який викликав слідчо-оперативну групу. На цьому конфлікт був вичерпаний.

Тетяна Цирульник обіцяла завтра надати «Детектору медіа» власну версію інциденту.

(ДОПОВНЕНО) Згодом керівник пресслужби Головного управління Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив представниці ІМІ, що поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за фактом насильства щодо журналістки Тетяни Цирульник.

За його словами, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста).

«Відео, на якому зафіксований інцидент, надано. Далі будуть проведені слідчі дії. Слідчі опитають свідків, усіх, хто там був. Особу чоловіка встановили. Чи давав він пояснення, не знаю, нам заборонено втручатись у слідство», — сказав Сулаєв.

Фото: кадри з відео Віталія Скобельського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8171
Читайте також
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
345 дн. тому
Прокацапська бидлота всюди веде себе однаково. Яку в дідька перемогу над фашизмом ви святкуєте? Ваші батьки загинули, і ви це святкуєте? На меморіалі ви святкуєте? Ви хворі невиліковно. Кидатися на людину з фотокамерою - все одно що кидатися на дзеркало. Фотокамера лише фіксує ваші вчинки. Якщо вам соромно за ваші вчинки - вчиняйте гідно, а не кидайтесь на фотокамеру як мавпи в зоопарку. Друга світова війна закінчилася 78 років тому. Гляньте на того чоловіка - якому в сраці батькові він покладав квіти? Скільки років тому батькові було? І скільки повинно бути років тому чоловіку? Досить уже цих ряжених нащадків. Невже всі 78 років цей чоловік ходив сюди з портретом свого батька? Серйозно? Ви зовсім вже всіх за дурнів тримаєте? Лицемірні потвори.
Валерій
346 дн. тому
В усьому сввіті люди святкують перемогу над фашизмом. В Україні загинуло у другій світовій війні більше семи міліонів людей. Мужщина прийшов помянути свого батька і інших героїв, які загинули в боротьбі проти фашизму та звільнили Україну від фашистських загарбників. Дівчина живе сьогодні завдяки їм. Вона наслухавшись фашистської пропоганди глибоко образила людину. Чоловіку ж потрібно було, як не обідно, стриматся і пояснити дівчині правду. Ця дівчина не розуміє, що робить, або фашистка, яяяк рашисти.
Валентина Олександрівна
346 дн. тому
Вигнати цю "журналістку" за порущення журналістської етики. ЇЇ місце у атб, товар на полиці розкладати і ганчірку тягати
Черняєва Олена
346 дн. тому
Справжній патріот - це мужчина, якій шльондру викинув, щоб не заважала людям, щоб нерви пенсіонерам нашим нещасним не мотала
Степан Шевченко
346 дн. тому
Курва журнашлюха потужно отримала по заслугам!!! В Україні і так непроста ситуація, а вона ще й провокує конфлікти під час військового стану
Олександр
346 дн. тому
Не вірю я поліції, нацполіція без відкату, хабаря в Україні не працює.
Hashim Tachi
346 дн. тому
А мені сподобався справжній патріотичний, незламний і потужний ляпас!!!! Слава Україні!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду