На Рівненщині підпалили будинок журналіста та адміна фейсбук-сторінки. Він звинувачує місцеву владу у замаху на життя

На Рівненщині підпалили будинок журналіста та адміна фейсбук-сторінки. Він звинувачує місцеву владу у замаху на життя

22 Червня 2023
3365

На Рівненщині підпалили будинок журналіста та адміна фейсбук-сторінки. Він звинувачує місцеву владу у замаху на життя

3365
Олександр Намозов заявив, що підпал пов’язаний з його критикою місцевої влади та звинуватив «представників вищого керівництва» міської ради. У міськраді назвали це наклепом.
На Рівненщині підпалили будинок журналіста та адміна фейсбук-сторінки. Він звинувачує місцеву владу у замаху на життя
На Рівненщині підпалили будинок журналіста та адміна фейсбук-сторінки. Він звинувачує місцеву владу у замаху на життя

У Костополі на Рівненщині колишній редактор районної газети, письменник та засновник фейсбук-спільноти «Наш Костопіль» Олександр Намозов заявив, що йому підпалили будинок, і звинуватив у замаху на життя місцеву владу. 

Пожежа виникла вночі 16 червня. «Врятувала доля, не встиг задихнутись чадним газом. Пожежу було ліквідовано вчасно», — повідомив він у фейсбуці.

«Хата підпалена в чотирьох місцях. Поливали сумішшю бензину та горючим. Я був вдома і не спав. Лежу і відчуваю, щось мені повітря не вистачає. Я вийшов, а в мене вже горить. Я за п'ять хвилин встиг вискочити після підпалу, мене спасла доля. Добре працювала поліція та ДСНС. Вони мені сказали: "Якби ти спав, через 5–10 хвилин ти б задихнувся чадним газом"», — розповів Намозов Суспільному.

Намозов заявив, що вважає цей інцидент замахом на життя, і припустив, що за цим може стояти місцева влада. «Цілком впевнений, що знаю замовників замаху — це представники вищого керівництва Костопільської міської ради. Хто — неважко здогадатись», — написав він.

«Упродовж трьох років я постійно їх критикую за безгосподарність, за розкрадання коштів громади. Публікую критичні матеріали в моїй групі “Наш Костопіль”. Учора вийшло два. Мабуть, у хлопців здали нерви та вирішили зі мною закінчити. Я більше критикую владу, ніж хвалю. Вони знають, що мене залякати неможливо», — розповів Намозов Суспільному.

Речниця Костопільської міської ради Анастасія Коваленко надіслала Суспільному офіційну позицію з посиланням на виконувача обов'язків міського голови Давида Дідуха:

«Є правоохоронні органи, які повинні провести розслідування і дати оцінку даній події. Звинувачення будь-які, будь-кого, в тому числі й представників влади, виглядають як наклеп, що вже неодноразово цей громадянин практикував у своїх публікаціях».

Як повідомили у поліції області, правоохоронці встановили, що невідомі підпалили саме вхідні двері дачного будинку.

«На момент скоєння злочину потерпілий перебував на дачі. Коли почув їдкий запах диму, вийшов на вулицю та побачив, що горять вхідні двері. Чоловік самостійно загасив вогонь і викликав спеціальні служби. У результаті загоряння вогнем пошкоджено дерев’яні двері та частково закопчено стіни. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав», — розповіла пресофіцерка поліції області Юля Дуднік.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили відбитки взуття, змиви паливно-мастильних речовин, якими зловмисники облили будинок, та інші докази. 

Поліцейські допитали сусідів та потерпілого. Останній указав на людей, яких підозрює в скоєному, та пов'язав інцидент із професійною діяльністю.

Слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 347-1 Кримінального кодексу України — умисне пошкодження майна, що належить журналісту, шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом. Такі дії караються позбавленням волі на строк від шести до п’ятнадцяти років.

Як повідомляв «ДМ», у березні блогер та адміністратор телеграм-каналу «Первомайськ Сіті» Дмитро Іваницький заявив, що міський голова Первомайська на Миколаївщині Олег Демченко погрожував йому фізичною розправою.

Головне фото: Олександр Намозов / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3365
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду