detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.05.2023 17:17
У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник
У Полтаві під час покладання квітів чоловік ударив в обличчя журналістку Тетяну Цирульник
Інцидент трапився сьогодні, 9 травня, під час покладання квітів до радянського меморіалу, коли журналістка пробувала зробити фото.

Невідомий чоловік у Полтаві штовхав і вдарив в обличчя журналістку, головну редакторку видання «Коло» Тетяну Цирульник. Це трапилося сьогодні, 9 травня, біля Меморіалу солдатської слави під час покладання квітів. Про інцидент повідомило видання «Полтавщина».

Як зазначає видання, один з учасників акції покладання квітів прийшов із портретом свого батька. Присутня там журналістка Тетяна Цирульник назвала це російськими наративами, порівнявши з проросійською акцією «Безсмертний полк».

«Я абсолютно не підтримую ідею, що моя особиста акція пов’язана із якимись кремлівськими акціями», — сказав чоловік.

На суперечку агресивно відреагував інший чоловік, який спершу з нецензурною лайкою запропонував Цирульник «іти звідси». Після того як журналістка заперечила, що це публічне місце, вільне для всіх, чоловік спершу силою виштовхав її з простору перед меморіалом, а потім ще й ударив її по обличчю.

Цей епізод потрапив на відео, яке опублікував автор проєкту «Свобода Слова» Віталій Скобельський. На відео видно, що Тетяна Цирульник робила фото, в цей час на неї накинувся чоловік зі словами: «Чуєш, курво, йди на*** звідси!» — і виштовхав її подалі від монументу, а потім ударив по обличчю. 

Видання повідомляє, що згодом на місце прибув наряд патрульної поліції, який викликав слідчо-оперативну групу. На цьому конфлікт був вичерпаний.

Тетяна Цирульник обіцяла завтра надати «Детектору медіа» власну версію інциденту.

(ДОПОВНЕНО) Згодом керівник пресслужби Головного управління Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив представниці ІМІ, що поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за фактом насильства щодо журналістки Тетяни Цирульник.

За його словами, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста).

«Відео, на якому зафіксований інцидент, надано. Далі будуть проведені слідчі дії. Слідчі опитають свідків, усіх, хто там був. Особу чоловіка встановили. Чи давав він пояснення, не знаю, нам заборонено втручатись у слідство», — сказав Сулаєв.

Фото: кадри з відео Віталія Скобельського

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY