Керівник пресслужби Полтавської міськради, на якого скаржилися журналісти, звільнився

Керівник пресслужби Полтавської міськради, на якого скаржилися журналісти, звільнився

5 Вересня 2023
1012
5 Вересня 2023
15:36

Керівник пресслужби Полтавської міськради, на якого скаржилися журналісти, звільнився

1012
Олександр Дедюхін стверджує, що заяву на звільнення написав не за результатами службової перевірки щодо ймовірного порушення ним законів.
Керівник пресслужби Полтавської міськради, на якого скаржилися журналісти, звільнився
Керівник пресслужби Полтавської міськради, на якого скаржилися журналісти, звільнився

Керівник пресслужби Полтавської міської ради Олександр Дедюхін після завершення службової перевірки щодо нього звільнився з посади за угодою сторін. Про це Дедюхін сповістив представниці Інституту масової інформації в Полтавській області, повідомляє сайт ІМІ. За його словами, службова перевірка щодо нього завершилася 4 вересня. 

«Я написав заяву на звільнення, тому що обіцяв це зробити. Але заяву на звільнення я написав не за результатами службової перевірки. У висновку комісії, яка проводила службову перевірку, зазначено, що порушень з мого боку не знайдено», — сказав Дедюхін.

Водночас 5 вересня комісія міської ради, яка проводила службове розслідування щодо Дедюхіна, за підсумками перевірки рекомендувала під час брифінгу оголосити конкурс на посаду керівника пресслужби. На сайті міськради вже опублікували оголошення про це. 

Дедюхін зараз вирішує, чи подаватиме свою кандидатуру на посаду керівника пресслужби. Відсьогодні він працює у відділі пресслужби на посаді головного спеціаліста. Обов'язки керівника пресслужби Полтавської міськради до встановлення результатів конкурсу виконуватиме співробітниця відділу Марина Сєрова. 

Висновок комісії за результатами службової перевірки полтавській представниці ІМІ міська влада пообіцяла надати згодом.

Нагадаємо, 13 червня священик-блогер, депутат міськради від партії «Європейська солідарність», новопризначений керівник пресслужби Полтавської міськради Олександр Дедюхін провів першу пресконференцію.

Під час зустрічі з пресою Дедюхін пообіцяв сприяти публікації проєктів рішень міської ради, включно з додатками; відновити онлайн-трансляції засідань; технічно полегшити роботу операторам у сесійній залі; налагодити оперативну комунікацію з керівниками департаментів, підпорядкованих міській раді; бути на зв'язку з журналістами 24/7 та відповідати на запитання навіть у неробочий час.

На підтвердження серйозності цих обіцянок він продиктував журналістам номер свого телефону. Однак уже 1 серпня 11 полтавських медійників передали новопризначеній секретарці Полтавської міської ради та в. о. міського голови Катерині Ямщиковій колективне звернення, в якому попросили провести службову перевірку діяльності Олександра Дедюхіна.

Журналісти зазначили, що керівник пресслужби, уже обіймаючи посаду, дозволяв собі образливі висловлювання щодо працівників медіа. Крім того, медійники скаржилися на те, що не отримали можливості повного та живого спілкування з посадовцями міської ради та позбавлені можливості оперативно отримувати необхідні для роботи коментарі. 

Також медійники кажуть, що міськрада повідомляє про більшість офіційних заходів та подій, що мають суперечливий характер чи стосуються бюджетних коштів, із запізненням або ж не анонсує взагалі.

7 серпня Катерина Ямщикова доручила провести службову перевірку діяльності начальника відділу — керівника пресслужби міськради Олександра Дедюхіна щодо порушення законів, які регламентують роботу журналістів та забезпечують право на інформацію.

Фото: ІМІ / Надія Кучер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1012
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду