Полтавська міськрада проведе службову перевірку щодо керівника пресслужби Олександра Дедюхіна

Полтавська міськрада проведе службову перевірку щодо керівника пресслужби Олександра Дедюхіна

7 Серпня 2023
5626
7 Серпня 2023
20:00

Полтавська міськрада проведе службову перевірку щодо керівника пресслужби Олександра Дедюхіна

5626
Зустріч відбулася за ініціативи журналістського хабу «Медіабаза. Полтава», який 1 серпня передав новопризначеній секретарці Полтавської міської ради та в. о. міського голови Катерині Ямщиковій колективне звернення.
Полтавська міськрада проведе службову перевірку щодо керівника пресслужби Олександра Дедюхіна
Полтавська міськрада проведе службову перевірку щодо керівника пресслужби Олександра Дедюхіна

Полтавська міськрада проведе службову перевірку діяльності керівника пресслужби, священника-блогера Олександра Дедюхіна щодо ймовірного порушення законів, які регламентують роботу журналістів та забезпечують право на інформацію. Відповідне рішення оголосили під час круглого столу 7 серпня за участі в. о. міського голови та секретарки міськради Катерини Ямщикової, Олександра Дедюхіна та медійників, повідомив ІМІ. 

Зустріч влади і журналістів ініціював хаб «Медіабаза. Полтава». У своєму зверненні за 1 серпня медійники запропонували провести круглий стіл, щоб обговорити конфліктні питання і розробити алгоритм співпраці.

Після зустрічі 7 серпня було створено тимчасовий чат у телеграмі для комунікації з пресслужбою міськради. Окрім цього, влада пообіцяла публікувати на сайті проєкти рішень та дати проведення засідань сесії і депутатських комісій.

За даними ІМІ, попередній телеграм-канал припинив оновлюватися з призначенням Дедюхіна на посаду керівника пресслужби, оскільки ресурс належав екскерівниці пресслужби міськради Аліні Рябоконь. Раніше Дедюхін казав, що потрібно закупити офіційний телефон та створити єдиний офіційний чат, доступ до якого б передавався очільникам відділу.

До сьогоднішнього дня журналістів інформували на сайті міськради. Анонси деяких подій також з'являлися на власному каналі Олександра Дедюхіна. 

Під час круглого столу обговорили можливість проведення прозорого конкурсу на посаду керівника пресслужби міськради. За словами Катерини Ямщикової, під час воєнного стану провести конкурс можна за умови, якщо Дедюхін звільниться з посади добровільно. Він зможе потім подати свою кандидатуру й таким чином довести свою фаховість. Сам керівник пресслужби повідомив, що готовий піти з посади, але після результатів службової перевірки.

Перевірка може тривати до трьох місяців, але Катерина Ямщикова зазначила, що її планують провести в коротші терміни.

Нагадаємо, 13 червня священник-блогер, депутат міськради від партії «Європейська солідарність», новопризначений керівник пресслужби Полтавської міськради Олександр Дедюхін провів першу пресконференцію.

Під час зустрічі з пресою Дедюхін пообіцяв сприяти публікації проєктів рішень міської ради, включно з додатками; відновити онлайн-трансляції засідань; технічно полегшити роботу операторам у сесійній залі; налагодити оперативну комунікацію з керівниками департаментів, підпорядкованих міській раді; бути на зв'язку з журналістами 24/7 та відповідати на запитання навіть у неробочий час. На підтвердження серйозності цих обіцянок він продиктував журналістам номер свого телефону.

Однак уже 1 серпня 11 полтавських медійників передали новопризначеній секретарці Полтавської міської ради та в. о. міського голови Катерині Ямщиковій колективне звернення, в якому попросили провести службову перевірку діяльності Олександра Дедюхіна.

Журналісти зазначили, що керівник пресслужби, уже обіймаючи посаду, дозволяв собі образливі висловлювання щодо працівників медіа; журналісти не отримали можливості повного та живого спілкування з посадовцями міської ради; необхідні для роботи коментарі практично неможливо отримати оперативно. 

Також медійники кажуть, що міськрада повідомляє про більшість офіційних заходів, а ще подій, що мають суперечливий характер чи стосуються бюджетних коштів, із запізненням або ж не анонсує взагалі.

Фото: Надія Кучер / ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5626
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду