РосЗМІ: США не видали візи російським журналістам на супровід Лаврова в ООН. Росіяни обурюються

РосЗМІ: США не видали візи російським журналістам на супровід Лаврова в ООН. Росіяни обурюються

24 Квітня 2023
1700
24 Квітня 2023
09:26

РосЗМІ: США не видали візи російським журналістам на супровід Лаврова в ООН. Росіяни обурюються

1700
У МЗС РФ це назвали «грою на нервах і знущанням» та обіцяють «знайти форми відповіді», щоб американці «це запам'ятали».
РосЗМІ: США не видали візи російським журналістам на супровід Лаврова в ООН. Росіяни обурюються
РосЗМІ: США не видали візи російським журналістам на супровід Лаврова в ООН. Росіяни обурюються

Росія заявила, що російським журналістам не видали візи для висвітлення роботи голови МЗС РФ Сергія Лаврова в заходах ООН у Нью-Йорку. Про це повідомили російські пропагандистські «РИА Новости», посилаючись на джерела в дипломатичних колах РФ.

«Черговий обурливий, абсолютно неприйнятний прийом використали американці під час підготовки до участі міністра закордонних справ РФ Лаврова в заходах головування Росії в РБ ООН, що завершується. Групі російських журналістів, які мали супроводжувати Лаврова в це відрядження, візи видано не було, причому до останнього моменту. Американці робили вигляд, що вони працюють, рішення ось-ось буде знайдено», — заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, передає російський пропагандистський «Интерфакс».

Рябков назвав цей крок з боку США «грою на нервах, знущанням і черговим відображенням того, що колегам у Вашингтоні не те що вірити не можна, їх просто не варто слухати».

Він заявив, що росіяни «знайдуть форми, як відповісти на це, щоб американці запам'ятали надовго, що так не робиться. І вони це запам'ятають».

Сам Лавров прокоментував ситуацію фразою: «Не забудемо, не пробачимо», — цитують «РИА Новости».

Джерело агентства у російському дипломатичному колі заявило, що «ставлення до американських журналістів у Росії буде таким самим, як у США до російських після історії з невидачею віз для роботи в ООН. Американські журналісти будуть відчувати на собі весь дискомфорт, незручність та аналогічне ставлення».

AP повідомляє, що Державний департамент США наразі не коментував заяву про відмову у видачі віз.

Відзначимо, інцидент трапився на тлі високої напруженості у відносинах Москви і Вашингтона через арешт у Росії минулого місяця репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, якого Росія звинувачує в шпигунстві.

Зокрема, 31 березня редакція The Wall Street Journal закликала адміністрацію президента Джо Байдена видворити зі США російського посла і журналістів у відповідь на арешт Гершковича. Однак Байден на це заявив, що зараз такі рішення «не на часі».

Еван Гершкович був затриманий у Єкатеринбурзі 30 березня 2023 року. ФСБ РФ заявила, що він нібито «збирав свідчення про підприємство російського ВПК». 7 квітня слідчі ФСБ офіційно висунули Гершковичу звинувачення у шпигунстві. Сам журналіст оскаржив свій арешт

Редакція The Wall Street Journal заперечила звинувачення ФСБ та вимагає негайно звільнити Гершковича. 11 квітня Державний департамент США визнав журналіста WSJ Евана Гершковича «неправомірно затриманим». 

Згодом заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Росія розглядатиме питання обміну обвинуваченого в шпигунстві кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича лише після вердикту суду. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що Кремль намагатиметься використати арешт журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича як важіль, щоб отримати поступки з боку Сполучених Штатів.

Фото: ТАСС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1700
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Орися
364 дн. тому
Про посланців Кремля... Щоб зрозуміти агресивну московську “логіку” варто знати історичні корені такої. Ці корені сховані у глибині тисячоліть. Нелюдськість, антислов’янскість та антиукраїнськість московитів – це спадщина, яку вони отримали від своїх предків – прикаспійських яхів чи ягів. Про це матеріал, який обов’язково рекомендую прочитати в інтернеті - “ВОРОГ ЯКИЙ ЗАВЖДИ МАСКУВАВСЯ ПІД ДРУГА”.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду