«Де ви отримували освіту?»: Лавров нахамив німецькій журналістці на саміті ОБСЄ

«Де ви отримували освіту?»: Лавров нахамив німецькій журналістці на саміті ОБСЄ

1 Грудня 2023
6185
1 Грудня 2023
16:32

«Де ви отримували освіту?»: Лавров нахамив німецькій журналістці на саміті ОБСЄ

6185
На уточнювальне запитання журналістки глава російської дипломатії відповів, що в Росії не прийнято «все розжовувати журналістам».
«Де ви отримували освіту?»: Лавров нахамив німецькій журналістці на саміті ОБСЄ
«Де ви отримували освіту?»: Лавров нахамив німецькій журналістці на саміті ОБСЄ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на пресконференції у Скоп’є відповів у хамській манері на запитання журналістки «Німецької хвилі».

Як пише «Європейська правда», Лавров вкотре заявив, що Росія тепер не зацікавлена у збереженні ОБСЄ і що йому «байдуже, що відбуватиметься з цією організацією».

На уточнювальне запитання журналістки «Німецької хвилі» про те, чи означають ці слова можливість виходу Росії з ОБСЄ, Лавров перейшов на хамство.

«Я не знаю, де ви отримували освіту журналіста», — коротко відповів він і звинуватив журналістку в тому, що вона перекручує слова.

На її зустрічну репліку про те, що це неправда і вона спитала про плани РФ, Лавров відповів: «Я знаю, що у вас у Німеччині прийнято розжовувати все журналістам, у нас лишають місце для інтерпретацій».

Речниця МЗС Марія Захарова, коментуючи запитання «Німецької хвилі», заявила також, що «в Росії, на відміну від Німеччини, є свобода слова». Доказом цього вона вважає «відповідь» Лаврова на запитання від німецького медіа.

Відзначимо, Сергій Лавров взяв участь у міністерському засіданні країн ОБСЄ у Скоп’є. Це перший з початку повномасштабної війни в Україні візит Лаврова до країни ЄС. Для цього Північна Македонія на короткий час зняла заборону на польоти з Росії. Цей дозвіл діє до 1 грудня, тобто лише на час заходу.

Згодом про відкриття коридору заявила і Болгарія. Але болгарський дозвіл для Лаврова не поширюється на членів його делегації, які також перебувають під санкціями ЄС. Відтак Болгарія відмовилася відкрити повітряний простір для літака Лаврова — нібито через присутність на борту речниці МЗС Росії Марії Захарової. Принаймні про це заявила сама Захарова.

Тож Лавров мусив змінити маршрут польоту і летів до Північної Македонії через Грецію, прибувши пізно ввечері. До цього часу більшість присутніх міністрів уже покинула зустріч, а міністри України, Польщі, Литви, Латвії та Естонії заздалегідь оголосили, що бойкотуватимуть засідання через присутність Лаврова.

Нагадаємо, це вже не вперше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відзначається хамською поведінкою щодо журналістів. Скажімо, у травні 2022-го він запропонував журналісту видання «Настоящее время» поговорити з павичами у відповідь на прохання про інтерв’ю.

Фото: Лавров на пресконференції у Скоп'є, 1 грудня 2023 року / Getty Image

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6185
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду