Ганна Маляр: Збройні сили не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися

Ганна Маляр: Збройні сили не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися

19 Квітня 2023
2569
19 Квітня 2023
17:20

Ганна Маляр: Збройні сили не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися

2569
За словами заступниці міністра оборони, військове керівництво має кілька планів з урахуванням розвитку подій на фронті та ухвалює рішення за короткий термін.
Ганна Маляр: Збройні сили не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися
Ганна Маляр: Збройні сили не оголошуватимуть контрнаступ, певні дії вже почалися

Збройні сили України офіційно не заявлятимуть про початок контрнаступу. Ба більше, певні дії вже тривають. Про це сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Не буде такого дня, коли Збройні сили скажуть: "Завтра починаємо контрнаступ". Це неможливо в умовах війни, тому що це секретна інформація. Це плани Збройних сил, які ми не маємо права в публічному просторі обговорювати, в тому числі й самі військові їх не обговорюють», — зазначила Маляр.

За її словами, певні контрнаступальні дії вже відбуваються, адже ціллю ЗСУ є зупинка ворога та звільнення всіх українських територій.

«Це величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз здійснюють ЗСУ. Насамперед підготовка людей до комплексу дій. І до оборонних, і до наступальних, але все разом, якщо ми говоримо про нашу стратегічну мету, можна назвати заходами контрнаступальними», — наголосила заступниця міністра оборони.

Окрім цього, вона розповіла, що військове керівництво має кілька планів відповідно до ситуації. 

«Оскільки це не може бути лише один варіант дій, тому що ворог теж реагує на це. Треба розуміти, що подібні рішення ухвалюються за дуже короткий термін, а не за місяць, чи за два або за пів року. І план остаточно обирається таким чином, щоб ворог не встиг на нього відреагувати», — сказала Маляр.

Українські Сили оборони наразі зупиняють наступальні дії ворога на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Нагадаємо, раніше Ганна Маляр заявила, що офіційно говорити про плани ЗСУ можуть лише три особи — президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков. Вона додала, що плани ЗСУ тримаються в секреті. Тому, на її думку, будь-які «витоки» інформації є лише припущеннями. 

У березні заступниця міністра оборони закликала медіа не порушувати тему воєнних планів і контрнаступу української армії до результатів. 

Фото: Ганна Маляр/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду