Маляр: Бахмут залишається провідною темою російської пропаганди

Маляр: Бахмут залишається провідною темою російської пропаганди

12 Травня 2023
896
12 Травня 2023
09:50

Маляр: Бахмут залишається провідною темою російської пропаганди

896
Ганна Маляр: Росіяни «вигадують сюжети» про командування ЗСУ, хвалять себе за «успіхи» під Бахмутом і брешуть про нестачу зброї, щоб виправдатись за провали.
Маляр: Бахмут залишається провідною темою російської пропаганди
Маляр: Бахмут залишається провідною темою російської пропаганди

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр проаналізувала російську інформаційну кампанію довкола Бахмута за останній тиждень. Про це вона написала у своєму телеграм-каналі.

За її словами, цього тижня Бахмут залишався центральною темою російської пропаганди. Аналіз повідомлень росіян показує, що місто має для них «майже сакральне» значення.

Маляр розповіла, що у своїх матеріалах про Бахмут росіяни розхвалюють себе, розповідають про «успіхи» та «вигадують сюжети» про українське військове командування.

Також окупанти публікують неправдиву інформацію про нестачу зброї, чим, імовірно, мають на меті виправдати реальну ситуацію на фронті.

Маляр заявила, що за цей тиждень Росії не вдалося реалізувати свої плани, ворог зазнав важких втрат у піхоті, а ЗСУ просунулися на 2 км у районі Бахмута і не втратили жодної позиції у місті.

Раніше Маляр заявила, що Росія акумулює всі свої медійні зусилля довкола теми боїв за Бахмут, це є інформаційно-психологічним підкріпленням військових дій ворога. За словами заступниці міністра, росіяни медійно відпрацьовують, зокрема, підірив довіри суспільства і військових до рішень командування по Бахмуту.

Також Ганна Маляр заявила, що Росія спрямовує інформацію про бої в Бахмуті для психологічного впливу на командування і бійців, але їй це не вдається.

Крім того, Маляр повідомляла, що серед інформації, яку ворог вкидає в інформаційний простір України про ситуацію в Бахмуті, жодного разу не було тієї, яка відповідала б дійсності. Це свідчить про те, що з українського боку немає витоку інформації. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
896
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду