У Росії ухвалили поправки до закону про довічне позбавлення волі за «державну зраду»

У Росії ухвалили поправки до закону про довічне позбавлення волі за «державну зраду»

18 Квітня 2023
1352
18 Квітня 2023
17:40

У Росії ухвалили поправки до закону про довічне позбавлення волі за «державну зраду»

1352
За те, що тепер може призвести до довічного ув’язнення, росіянам раніше загрожував тюремний термін до 20 років зі штрафом у розмірі до 500 тисяч рублів.
У Росії ухвалили поправки до закону про довічне позбавлення волі за «державну зраду»
У Росії ухвалили поправки до закону про довічне позбавлення волі за «державну зраду»

Російська Державна дума ухвалила у третьому читанні поправки про довічне позбавлення волі за «державну зраду». Про це пише NV.ua із посиланням на повідомлення «РИА Новости».

Згідно із цими правками, невдовзі державною зрадою у РФ можуть вважати будь-що, що не відтворює ідеологію Кремля.

Шпигунство; видача іноземцям відомостей, що становлять державну таємницю; перехід на бік противника або надання фінансової, матеріально-технічної, консультаційної чи іншої допомоги іншій державі у діяльності, яка, на думку Кремля, спрямована проти Росії, — за все це зможуть призначити довічне ув’язнення.

Раніше за ці злочини росіянам загрожував тюремний термін до 20 років зі штрафом у розмірі до 500 тисяч рублів.

Також російські депутати підтримали посилення кримінальної відповідальності за диверсії та тероризм. Тепер за диверсії та теракти пропонується карати до 20 років позбавлення волі (раніше було 15 років).

Крім цього, Держдума ухвалила поправки про відповідальність за сприяння у виконанні рішень міжнародних організацій, в яких не бере участі Росія, або рішень про кримінальне переслідування російських військових чи посадових осіб.

За сприяння у виконанні рішень таких організацій, а також рішень про кримінальне переслідування російських посадових осіб або військових тепер передбачено покарання штрафом від 300 тисяч рублів до одного мільйона рублів або позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий термін.

Нагадаємо, 17 квітня стало відомо, що Московський міський суд засудив до 25 років російського опозиційного політика та журналіста Володимира Кара-Мурзу. Його звинуватили в поширенні «фейків» про російську армію (пункт "д" частини 2 статті 207.3 КК РФ), участі у діяльності «небажаної організації» (частина 1 статті 284.1 КК РФ) та державній зраді (стаття 275 КК РФ). Кара-Мурза своєї провини не визнав. Покарання він відбуватиме у колонії суворого режиму.

Photo by KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP via Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1352
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду