Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму

Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму

18 Квітня 2023
1305
18 Квітня 2023
13:33

Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму

1305
Про це зокрема він розповів в інтерв’ю виданню «Главком».
Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму
Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму

Кіно- і телепродюсер Олександр Роднянський в інтерв’ю виданню «Главком» поділився деякими своїми планами на поточний рік. Зокрема, він працює над створенням двох телесеріалів, атакож повнометражного художнього фільму із режисером Мирославом Слабошпицьким.

«… ми у цьому році знімемо чотиригодинний серіал, заснований на книжці колишнього аналітика ЦРУ Джона Ніксона, яка називається “Розмова з президентом”. У ній він виклав свої міркування про Саддама Хусейна і ці міркування допомогли знайти сховок Хусейна у Багдаді. Ніксон дуже тонко розумівся на східній психології», — розповів Роднянський.

За його словами, фільм зніматиме шведський телепродюсер, аніматор, журналіст і режисер Тарік Салехроль, а роль Ніксона зіграє шведсько-американський актор Юель Кіннаман

Крім цього, Роднянський розповів, що працює над ще одним серіалом під назвою «Червона веселка». «Фантастично смішна і у той же час драматична історія одного з керівників комуністичної партії Радянського Союзу, який 1978-го року поїхав з виступом до Берліна, сподіваючись там зустріти групу молодих німецьких комуністів, які виявилися пізніше борцями за права геїв. А у СРСР тоді якраз діяв закон, який передбачав ув’язнення за гомосексуальність на сім років», — поділився Роднянський.

Режисером цього проєкту буде Андрій Парех, «він наполовину українець, наполовину американець. Американські діаспоряни дуже добре його знають».

Також, за словами продюсера, він зараз працює з режисером Мирославом Слабошпицьким над кінокартиною, яка «розповідає про велику російсько-українську війну».

Олександр Роднянський також нагадав, що має угоду з Apple TV+ щодо виробництва проєктів для цієї платформи. Щоправда, зізнався, що не може оприлюднювати інформацію про проєкти, які готує для Apple TV+.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну продюсер висловив своє засудження російській культурі. Цю заяву він опублікував на своїй сторінці в інстаграмі:

«Не хочу більше ні з ким сперечатися. Переконувати, що не всі росіяни підтримують війну. Що є інші. Світлі. Культурні. Це було можливо до того, що трапилося у Бучі та в інших українських містах та селах. До того, як були виявлені тіла сотень закатованих, зґвалтованих, убитих українців. У багатьох із розстріляних пострілами в потилицю людей були за спиною зв'язані руки. Білими стрічками, які російська армія вимагала від українців носити на одязі як знак їхньої етнічної приналежності. Побачивши ці кадри, я втратив мову. І право говорити про "російську культуру". Як і всі люди, що мають до неї хоч якийсь стосунок».

Нагадаємо, у березні 2022-го Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є.

В інтерв'ю російському медійнику Іллі Варламову продюсер зазначив, що існування бренду «Кінотавр» взагалі не має сенсу в сучасній Росії.

«Я не думаю, що є сенс продовжувати існування бренду "Кінотавр" в такій Росії. Чекатимемо інших часів», — сказав Роднянський.

У жовтні 2022 року стало відомо, що Міністерство юстиції Росії внесло у список фізосіб-«іноагентів» українського продюсера Олександра Роднянського.

Фото: скриншот / YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1305
Читайте також
07.05.2020 13:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 673
24.01.2015 10:06
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня. Україна»
5 486
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду