detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
18.04.2023 13:33
Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму
Продюсер Олександр Роднянський працює над створенням двох телесеріалів і художнього фільму
Про це зокрема він розповів в інтерв’ю виданню «Главком».

Кіно- і телепродюсер Олександр Роднянський в інтерв’ю виданню «Главком» поділився деякими своїми планами на поточний рік. Зокрема, він працює над створенням двох телесеріалів, атакож повнометражного художнього фільму із режисером Мирославом Слабошпицьким.

«… ми у цьому році знімемо чотиригодинний серіал, заснований на книжці колишнього аналітика ЦРУ Джона Ніксона, яка називається “Розмова з президентом”. У ній він виклав свої міркування про Саддама Хусейна і ці міркування допомогли знайти сховок Хусейна у Багдаді. Ніксон дуже тонко розумівся на східній психології», — розповів Роднянський.

За його словами, фільм зніматиме шведський телепродюсер, аніматор, журналіст і режисер Тарік Салехроль, а роль Ніксона зіграє шведсько-американський актор Юель Кіннаман

Крім цього, Роднянський розповів, що працює над ще одним серіалом під назвою «Червона веселка». «Фантастично смішна і у той же час драматична історія одного з керівників комуністичної партії Радянського Союзу, який 1978-го року поїхав з виступом до Берліна, сподіваючись там зустріти групу молодих німецьких комуністів, які виявилися пізніше борцями за права геїв. А у СРСР тоді якраз діяв закон, який передбачав ув’язнення за гомосексуальність на сім років», — поділився Роднянський.

Режисером цього проєкту буде Андрій Парех, «він наполовину українець, наполовину американець. Американські діаспоряни дуже добре його знають».

Також, за словами продюсера, він зараз працює з режисером Мирославом Слабошпицьким над кінокартиною, яка «розповідає про велику російсько-українську війну».

Олександр Роднянський також нагадав, що має угоду з Apple TV+ щодо виробництва проєктів для цієї платформи. Щоправда, зізнався, що не може оприлюднювати інформацію про проєкти, які готує для Apple TV+.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну продюсер висловив своє засудження російській культурі. Цю заяву він опублікував на своїй сторінці в інстаграмі:

«Не хочу більше ні з ким сперечатися. Переконувати, що не всі росіяни підтримують війну. Що є інші. Світлі. Культурні. Це було можливо до того, що трапилося у Бучі та в інших українських містах та селах. До того, як були виявлені тіла сотень закатованих, зґвалтованих, убитих українців. У багатьох із розстріляних пострілами в потилицю людей були за спиною зв'язані руки. Білими стрічками, які російська армія вимагала від українців носити на одязі як знак їхньої етнічної приналежності. Побачивши ці кадри, я втратив мову. І право говорити про "російську культуру". Як і всі люди, що мають до неї хоч якийсь стосунок».

Нагадаємо, у березні 2022-го Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є.

В інтерв'ю російському медійнику Іллі Варламову продюсер зазначив, що існування бренду «Кінотавр» взагалі не має сенсу в сучасній Росії.

«Я не думаю, що є сенс продовжувати існування бренду "Кінотавр" в такій Росії. Чекатимемо інших часів», — сказав Роднянський.

У жовтні 2022 року стало відомо, що Міністерство юстиції Росії внесло у список фізосіб-«іноагентів» українського продюсера Олександра Роднянського.

Фото: скриншот / YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY