У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського

У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського

17 Травня 2023
1886
17 Травня 2023
13:27

У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського

1886
Раніше про кримінальну справу проти продюсера не було відомо.
У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського
У Росії суд заочно арештував кінопродюсера Олександра Роднянського

Районний суд у Москві заочно заарештував українського кінопродюсера Олександра Роднянського у справі  щодо «поширення фейків про російську армію». Про це повідомляє видання «Медіазона».

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Роднянському пройшло 27 квітня, однак інформацію про це суд опублікував 17 травня. Як повідомляє «Медіазона», арешт Роднянського був оскаржений уже 28 квітня.  

Також  у справі  «про поширення фейків про російську армію» суд заочно арештував російського режисера Івана Вирипаєва, який зараз живе у Польщі.

Роднянський у телеграмі вже прокоментував заочний арешт у Росії: «Мене й одного з найкращих російських драматургів та режисерів заарештували за те, що ми говорили правду про війну. Називали все своїми словами. А не брехливими бюрократичними конструкціями. Війну — війною. Воєнні злочини — воєнними злочинами. Агресію Росії — агресією Росії. Жодних "СВО", "нападу НАТО", "порятунку росіян"».

У 1995 році Олександр Роднянський заснував українську телерадіокомпанію «Студія 1+1» і став її генеральним продюсером. Пізніше був головою ради директорів телеканалу «1+1». 

Останні 20 років працював у Росії. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Роднянський засудив російську агресію та виїхав із РФ.

У березні 2022 року Роднянський скасував проведення в Росії кінофестивалю «Кінотавр», президентом якого він є. У жовтні 2022 року Міністерство юстиції Росії внесло  Роднянського у список фізосіб-«іноагентів».

Скриншот відео: А поговорить? / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1886
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду