СБУ повідомила про підозру вінницькій журналістці Юлії Тарапаті

СБУ повідомила про підозру вінницькій журналістці Юлії Тарапаті

17 Квітня 2023
2058
17 Квітня 2023
14:27

СБУ повідомила про підозру вінницькій журналістці Юлії Тарапаті

2058
Наразі вона працює на посаді заступниці головреда «Вечерней Москвы».
СБУ повідомила про підозру вінницькій журналістці Юлії Тарапаті
СБУ повідомила про підозру вінницькій журналістці Юлії Тарапаті

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишню вінницьку журналістку Юлію Тарапату, яка наразі є заступницею головного редактора видання «Вечерня Москва». На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Про це Служба безпеки повідомляє на своїй фейсбук-сторінці.

За матеріали слідства, після того, як Росія захопила Крим та частину східних регіонів України у 2014 році, Тарапата переїхала до країни-агресора, де влаштувалася до редакції прокремлівської газети «Вечерняя Москва».

Згодом за публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських публікацій її призначили заступницею головного редактора московського видання.

На цій посаді вона також координує редакційний відділ «Московська влада» та веде авторський блог на сайті газети.

З 24 лютого 2022 року Тарапата виконує вказівки Кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію РФ і заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів на Київщині. Встановлено, що колаборантка називає «постановочними» катівні та масові захоронення в Бучі та Ірпіні.

За це Тарапата регулярно отримує нагороди від Кремля та міської адміністрації Москви.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти підривної діяльності зловмисниці проти України.

Наразі підозрювана перебуває на території Росії. Тривають заходи щодо її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Зловмисниці загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

Фото: СБУ / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2058
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду