Пропагандисту «Аналітичної служби Донбасу» повідомили про підозру — СБУ

Пропагандисту «Аналітичної служби Донбасу» повідомили про підозру — СБУ

6 Квітня 2023
1103
6 Квітня 2023
17:29

Пропагандисту «Аналітичної служби Донбасу» повідомили про підозру — СБУ

1103
«Воєнкор» створює фейкові інфоприводи та розповсюджує антиукраїнську пропаганду. Невдовзі його оголосять в розшук.
Пропагандисту «Аналітичної служби Донбасу» повідомили про підозру — СБУ
Пропагандисту «Аналітичної служби Донбасу» повідомили про підозру — СБУ

Слідчі Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомили про підозру пропагандисту «Аналітичної служби Донбасу», так званого медіа терористичної організації «ДНР». Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях — м. Сєвєродонецьк. 

За даними правоохоронців, «воєнкор» створює фейкові інфоприводи та розповсюджує антиукраїнську пропаганду.

«Зловмисник добровільно супроводжує бойовиків під час бойових дій проти українських захисників. Зрадник здійснює підбір тем для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки для свого інформаційного агентства та російських ЗМІ, в яких возвеличує кремлівського диктатора й дискредитує Україну та ЗСУ», — поінформували в СБУ.

Пропагандист також особисто дає інтерв’ю російським друкованим виданням, в яких розповідає неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованих територій Донеччини та проведення фейкового плебісциту (референдуму) у 2022 році, а також намагається легітимізувати окупаційну владу.

У Службі безпеки зазначили, що такі дії колаборанта були спрямовані на маніпулювання свідомістю мешканців окупованої Донеччини для підтримки дій військ країни-агресора.

Наразі йому оголосили підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Невдовзі зловмисника оголосять в розшук, йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі без права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною роботою та з імовірною конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України також повідомила про підозру прокремлівському блогеру-мільйоннику Юрію Подоляці, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

За даними слідства, Подоляка поширює фейки про події на фронті через власний сайт та канали в ютубі, рутубі та телеграмі, а в інтерв’ю та виступах пропагандиста можна простежити факти його підривної діяльності проти України.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1103
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду