У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

4 Квітня 2023
1636
4 Квітня 2023
20:37

У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

1636
Дівчину взяли під варту до 2 червня.
У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського
У Росії арештували Дарію Трепову, підозрювану у вбивстві пропагандиста Татарського

Басманний районний суд Москви задовольнив клопотання слідства про арешт Дарії Трепової. Її затримали в справі про вибух у Санкт-Петербурзі, внаслідок якого загинув російський «воєнкор» Владлен Татарський. Про це повідомив «Укрінформ» з посиланням на повідомлення пресслужби судів Москви у телеграмі.

Як відомо, судове засідання відбулося в закритому режимі. Трепову взяли під варту на два місяці, до 2 червня. 

Раніше слідчий комітет Росії висунув обвинувачення у скоєнні теракту Дар'ї Треповій. Їй інкримінують злочин за двома статтями Кримінального кодексу РФ — «терористичний акт, скоєний організованою групою, що спричинив умисне заподіяння смерті людині» та «незаконне носіння вибухових пристроїв, вчинене організованою групою».

Нагадаємо, 2 квітня в Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе «Стрит-бар», внаслідок чого загинув російський «воєнкор» Владлен Татарський, у якого там був творчий вечір. 

Справжнє ім'я колаборанта Владлена Татарського, родом з Макіївки — Максим Фомін. До початку російсько-української війни він декілька років провів у в'язниці в Горливці за грабіж, однак у 2014 році опинився на свободі після того, як в'язниця потрапила під обстріл. Так, він долучився до збройних формувань бойовиків, воював, зокрема, під керівництвом Ігоря Безлера, а потім «був змушений перейти на службу» в підрозділ терористичної організації «ЛНР».

З початку повномасштабного вторгнення Фомін-Татарський публікував дописи про війну, у яких  підтримував російську армію. Перебував під санкціями України за поширення російської пропаганди та виправдання агресії РФ проти України. Закликав завдавати ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі, щоб «не працювали лікарні й померло більше українців».

Національний антитерористичний комітет (НАК) Росії звинуватив українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в убивстві колаборанта і пропагандиста Максима Фоміна.

За словами НАК, затримана Дарія Трепова, яку називають виконавицею вбивства, є прихильницею Фонду боротьби з корупцією. 

Раніше російські державні ЗМІ повідомили, що слідчі органи РФ встановили особи підозрюваних у вбивстві Фоміна. Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею «вбивство».

Слідчі вважають, що вибух у кафе, що спричинив загибель Татарського, нібито вчинила 26-річна мешканка Санкт-Петербурга Дарія Трепова, яка принесла в кафе, де виступав Татарський, коробку зі статуеткою з вмонтованим вибуховим пристроєм.

Наразі їй загрожує до 25 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві.

Фото: пресслужба судів Москви

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1636
Читайте також
21.04.2023 19:30
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду