Оргкомітет закликав активізувати інформкампанію про Голодомор у світі

Оргкомітет закликав активізувати інформкампанію про Голодомор у світі

25 Листопада 2022
1494
25 Листопада 2022
12:35

Оргкомітет закликав активізувати інформкампанію про Голодомор у світі

1494
Кампанія має на меті добитись визнання іншими країнами та міжнародними організаціями Голодомору геноцидом до 90-ї річниці трагедії.
Оргкомітет закликав активізувати інформкампанію про Голодомор у світі
Оргкомітет закликав активізувати інформкампанію про Голодомор у світі

Організаційний комітет підготовки і проведення заходів до 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні закликав активізувати інформаційну кампанію про Голодомор на міжнародній арені.

Про це повідомила перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

За її словами, Оргкомітет закликав Міністерство закордонних справ максимально активізувати інформаційну кампанію, спрямовану на поширення матеріалів про Голодомор в інших країнах.

Метою кампанії є пролобіювати визнання Голодомору геноцидом тими країнами, які ще не заявили про таке визнання, і прийняття відповідних резолюцій міжнародними організаціями.

Констанкевич також нагадала, що в межах вшанування жертв Голодомору в Києві вперше демонструють оригінальний альбом з фотографіями Харкова 1933 року та фотоапарат Leica ІІ, яким вони були зроблені. 

Виставка проходить у Залі пам’яті Національного музею Голодомору-геноциду і триватиме до 27 листопада цього року.

Нагадаємо, в 2022 та 2023 роках Україна вшановує 90-ті роковини Голодомору. Відзначають День пам'яті жертв Голодоморів у четверту суботу листопада, цьогоріч – 26 листопада.

16 листопада 2022 року Верховна Рада України ухвалила Звернення до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Метою звернення має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомити історичні паралелі між Голодомором-геноцидом 1932-1933 років і нинішньою агресією Російської Федерації проти України.

Відзначимо, за останній тиждень низка країн долучились до визнання Голодомору геноцидом українського народу. Зокрема, такі рішення прийняли парламенти Ірландії та Молдови. Парламент Румунії визнав Голодомор злочином проти людства і українського народу.

Як повідомляв «ДМ», у Чехії на фестивалі покажуть фільм Суспільного про Голодомор «Діти Великого голоду».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1494
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду