detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
10.03.2023 12:37
Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців
Палата представників Бельгії визнала Голодомор геноцидом українців
Рішення у нижній палаті підтримали одноголосно, за винятком бельгійської Робітничої партії, яка утрималась.

Палата представників Бельгії, нижня палата бельгійського парламенту, визнала в четвер, 9 березня, Голодомор геноцидом українського народу.

Про це повідомили президент Володимир Зеленський та бельгійське видання RTBF.

«Історичне голосування в Палаті представників Бельгії: ще одна держава визнала Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу», — написав президент Зеленський у твіттері, подякувавши Бельгії за важливе для кожного українця рішення.

RTBF пише, що рішення у нижній палаті підтримали одноголосно, за винятком представників бельгійської Робітничої партії, які утримались.

Під час голосування у залі парламенту був присутній посол України у Бельгії.

Україна закликає світ визнати організований режимом Сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Торік 16 листопада Верховна Рада ухвалила звернення до парламентів держав світу щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. Звернення має на меті привернути увагу міжнародної спільноти до трагедії та усвідомити історичні паралелі між Голодомором-геноцидом 1932-1933 років і нинішньою агресією Російської Федерації проти України.

На сьогодні визнали Голодомор геноцидом вже 25 держав. Зокрема, у 2022 році це рішення підтримали парламенти Ірландії, Молдови, Румунії, Німеччини та Чехії.

15 грудня Європейський парламент підтримав резолюцію про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу. За резолюцію проголосували 507 депутатів, лише 12 висловилися проти.

Фото: president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY