detector.media
08.03.2023 16:30
«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно
«Довженко-Центр» запускає лекторій про історію українського кіно
На лекціях розповідатимуть також про зв’язок між різними видами мистецтв, історію української анімації та документального кіно.

«Довженко-Центр» запускає кінолекторій «Як перестати хвилюватися та полюбити українське кіно».

Як повідомляють організатори, на лекціях розглядатимуть кіно 1920-х та 1960-х років, розповідатимуть про зв’язок між різними видами мистецтв, історію української анімації та документального кіно. Крім того, будуть лекції, присвячені кіновиробництву у 1980-х та 1990-х, у період 2000-х та після 2014 року.

«У лекторії ми будемо привідкривати маловідомі сторінки нашого кіно, розвінчувати міфи та відповідати на питання, які давно потребували відповіді.

Так, крок за кроком, через кіно ми поглянемо на всю історію ХХ століття, а через історію — зможемо краще зрозуміти наш кінематограф. Адже з'явившись наприкінці XIX століття, кіно стало ключовим візуальним медіа, дзеркалом наступних ста років нашої історії», — кажуть у «Довженко-Центрі».

Серед запрошених лекторів будуть, зокрема, кінокритикиня Дар’я Бадьор, критик та сценарист Сергій Тримбач, співзасновник видання Moviegram Лук’ян Галкін, кінознавець Володимир Войтенко, мистецтвознавиця Марина Скирда, а також фахівці «Довженко-Центру» Олександр Телюк, Альона Пензій і Станіслав Битюцький.

Перша лекція відбудеться 9 березня у кінолекторії «Довженко-Центру». Керівник кіноархіву Центру Олександр Телюк розповідатиме про наративи українського кіно 1930-х років.

Фото: «Довженко-Центр» / твіттер

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY