У Відні сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться без журналістів

У Відні сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться без журналістів

18 Лютого 2023
2300
18 Лютого 2023
11:34

У Відні сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться без журналістів

2300
В Асамблеї таке рішення пояснили «логістичними та безпековими заходами».
У Відні сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться без журналістів
У Відні сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ відбудеться без журналістів

Зимову сесію Парламентської асамблеї ОБСЄ планують провести 23-24 лютого у віденському конгрес-центрі Гофбург без участі журналістів. Про це повідомив керівник відділу комунікацій та преси ПА ОБСЄ Нет Перрі кореспонденту «Укрінформу».

«Через логістичні та безпекові заходи ми не можемо надати доступ до конгрес-центру Гофбург, де проходитиме зимова зустріч ПА ОБСЄ», — зазначив Перрі.

Трансляцію засідання можна буде переглянути в прямому ефірі на сторінках Асамблеї ОБСЄ в ютубі та фейсбуці.

За словами керівника відділу комунікацій та преси Асамблеї, наразі розглядається можливість проведення пресконференції 23 лютого в день відкриття сесії.

В «Укрінформі» зазначили, що зимова сесія приурочена до роковин повномасштабного російського вторгнення в Україну. Вона стане першою очною зустріччю асамблеї за участі Росії та Білорусі з початку великої війни.

6 лютого Верховна Рада звернулася до Парламентської асамблеї ОБСЄ та парламентів її держав-учасниць щодо неприпустимості участі членів парламентів цих країн в роботі статутних органів Асамблеї.

Окрім цього, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав президента Асамблеї Маргарету Седерфельт розглянути питання скликання позачергового засідання Бюро та перенести зимове засідання через імовірну присутність на ньому делегації країни-агресора.

Нагадаємо, 23 червня 2022 року Росія заблокувала продовження мандата координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Вся діяльність Офісу координатора проєктів в Україні припинилась з 1 липня. Окрім цього, в березні країна-агресорка заблокувала продовження мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, яка існувала з 2014 року.

У липні посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер повідомив, що присутність організації в Україні буде відновлено.

Пізніше стало відомо про те, що держави-учасниці ОБСЄ запустили нову Програму підтримки для України, яку фінансують донори і втілюють вже без Росії. Програма підтримки наразі складається з 23 проєктів, спрямованих на надання допомоги цивільному населенню, що постраждало від війни, та на подальшу підтримку українських інституцій. 

Фото: ОБСЄ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2300
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду